Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan ‘Çam’ Alarmı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yılbaşının yaklaşmasıyla ormanlık alanlardan kaçak kesim yapılmasını önlemek maksadıyla gerekli tedbirleri aldıklarını ve vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtacaklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yılbaşı çamı olarak kullanılan çam, göknar, ladin gibi ağaçların usulsüz bir şekilde ormanlardan kesilmesinin önüne geçilmesi amacıyla “Ağaç Kesme Fidan Dik” sloganıyla vatandaşlara orman bölge müdürlükleri aracılıyla ücretsiz fidan dağıtılacak.

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı bölge müdürlüklerine kaçak kesimlerin önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtılması konusunda talimat verildi.

ORMANLAR TAKİP EDİLECEK

Özellikle her yılbaşında, yılbaşı çamı olarak çam, göknar, ladin gibi ağaçların usulsüzce ormanlık alanlardan temin edileceği yönünde kurumlarına çok sayıda ihbar ve şikayetin geldiğinin altını çizen 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Kaçak kesim yapanlara karşı orman teşkilatımıza talimatımızı verdik. Ormanlarımız çok sıkı bir şekilde takip edilecek. Ayrıca vatandaşlarımıza dağıtılacak ücretsiz fidanların dikimi için de istenildiği takdirde teşkilatımız tarafından yardımcı olunacak ” dedi.

Usulsüz kesim yapanların Orman Kanunun 14. ve 91. maddesi uyarınca cezalandırılacağını ifade eden Eroğlu, “Devlet ormanlarında, yetişmiş veya yetiştirilmiş fidanları kesmek, sökmek, ekim sahalarını bozmak, yaş ağaçları boğmak, yaralamak, tepelerini veya dallarını kesmek, koparmak veya ağaçlardan yalamuk, pedavra hartama çıkarmak yasaklanmıştır. Bu maddelere aykırı olarak eylem yapanlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır. Suçun konusu fidan olması halinde ise verilecek ceza bir kat artırılır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.