Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Orta ve Doğu Karadeniz İçin Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz'de görülecek yağışlar sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Ardahan çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yurt genelinde 2 ila 5 derece azalacak ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, akşam saatlerinden sonra Marmara ve iç kesimlerde Güneyli yönlerde nafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Dikkatli ve Tedbirli Olunmalı

Orta ve Doğu Karadeniz'de görülecek yağışlar, sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olacak. Kıyı kesimde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde yeni örtü yapacağı tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğusu sabah saatlerinde çok bulutlu geçecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevreleri yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzeydoğusu parçalı bulutlu, Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu. (3)
İstanbul: Çok bulutlu zamanla parçalı ve az bulutlu. (8)
İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (10)
Adana: Parçalı ve az bulutlu. (16)
Antalya: Parçalı ve az bulutlu. (19)
Bolu: Parçalı ve az bulutlu. (2)
Trabzon: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor. Kar yağışlarının yerel olarak yoğun olması bekleniyor. (4)
Erzurum: Parçalı bulutlu. (-12)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (5)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.