Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

Osmangazi Köprüsünden Görkemli Açılış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze- Orhangazi- İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan Osmangazi Köprüsünün açılışında, “Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Girişimci firmalarımızın bu jesti aynı zamanda bu köprümüzün sadakası olacak” dedi.

İstanbul- İzmir arasındaki yolun 3,5 buçuk saate inmesini sağlayacak Gebze- Orhangazi- İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün açılışında konuştu. Açılışta Erdoğan’a Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Bakanlar da eşlik etti.

Konuşmasına Atatürk Havalimanı’ında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Erdoğan, Osmangazi Köprüsü’nün, tarihin en eski yerleşim yerlerinin ve ticaret yollarının bulunduğu bu bölgede, Dilovası ile Altınova arasında kendi alanında dünyanın en büyük 4. Avrupa’nın da en büyük 2. asma köprüsü olduğunu söyledi.

İstanbul- İzmir Arası 3 Saate Düşecek

Osmangazi Köprüsü ile birlikte otoyolun 12,6 kilometrelik Gebze-Altınova bölümünü de açtıklarını vurgulayan Erdoğan, otoyolun Gebze’den Gemlik’e kadar olan bölümünde kesintisiz seyahat imkânının mümkün hâle geldiğini söyledi. Bursa’ya kadar olan kısmın da büyük ölçüde tamamlandığını belirten Erdoğan, o kısmın açılışının da en kısa sürede yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir arasının, 8 saatten 3 saatin altına düşeceğini, aynı zamanda kaza riskinin de minimize olduğunu ifade ederek, Osmangazi Köprüsü’nün, projesinden başlayarak her aşamasını adım adım takip ettiğini dile getirdi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Köprü Bayram Boyunca Ücretsiz”

“Son 13 yılda hayata geçirdiğimiz pek çok proje gibi bu köprü de geç kalmış bir eserdir. En az 50 yıl önce yapmamız gereken bir işi bugün tamamlıyoruz ama biz tamamlıyoruz. Bu eserde alın teri emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Kreditörlere bu vesileyle teşekkür ediyorum. Köprü inşaatında görevliyken elim bir şekilde hayatını kaybeden Japon mühendis Ryoichi Kishi’yi tazimle anıyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Girişimci firmalarımızın bu jesti aynı zamanda bu köprümüzün sadakası olacak” dedi.

Osmangazi Köprüsünün Özellikleri

Yüksekliği 252 metre, tabliye genişliği 35.99 metre, orta açıklığı 1550 metre olan köprüde körfez geçişişinin toplam süresi 6 dakika. Köprünün yatırım maliyeti 1.1 milyar dolar, köprüden yıllık sağlanan tasarruf ise, 650 milyar dolar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.