Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan: “Yangınlar Millî Servetimizi Kül Ediyor”

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, her yıl ortalama 10 bin hektarın üzerinde orman varlığının yangınlarda kül olduğunu hatırlatarak, yangın mücadelesindeki işçi sayısının artırılmasını istedi.


 
Çanakkale’deki altın madeni sahasında kesilen birkaç bin ağaç için gösterilen hassasiyetin, her yıl yanan milyonlarca ağaç için gösterilmemesini eleştiren Settar Aslan, “1988-2018 yıları arasındaki 31 yıllık sürede, toplam 313 bin 499 hektar orman varlığımız yanıp kül oldu. Her yıl çıkan 2.500-3.500 civarındaki yangınlarda, ortalama 10.112 hektar orman varlığımız kül olmaktadır.” dedi.
 
Aslan, ülkemiz ormanlarından yıllık 4 milyon metreküp tomruk, 5.3 milyon metreküp sanayi odunu ve 7 milyon ster yakacak odun olmak üzere, toplamda 20 milyon metreküpe yakın odun ürünü sağlandığını; buna karşılık her yıl ortalama 20 milyon metreküp orman varlığının yangınlarda yok olduğunu ve bunun büyük bir millî servet kaybı anlamına geldiğini bildirdi.

"Orman Genel Müdürlüğümüze acilen 15 bin yangın işçisi alınmalıdır"

 Son 2 ay içerisinde 400’ü aşkın orman yangını meydana geldiğini ifade eden Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, bu yangınlarla mücadele eden işçi sayısının yetersizliğine dikkat çekerek, “Şu anda Orman Genel Müdürlüğümüzün sahada yangınlarla mücadele eden toplam işçi sayısı 10 binin altındadır. Ormanlık alanlarımızın toplamı 22.2 milyon hektardır. Buna göre, her bir yangın mücadele işçimize düşen ormanlık alan ortalaması 22.2 milyon metrekaredir. Muğla ve Bursa’da meydana gelen büyük yangınlara müdahale için, Amasya, Ankara ve Zonguldak gibi illerden takviye işçiler nakledildi. Böylesi durumlarda, işçisi nakledilen bölgelerdeki ormanlarımız savunmasız kalmaktadır. Yani bu kadar işçiyle orman varlığımızı koruyamayız. Orman Genel Müdürlüğümüze acilen 15 bin yangın işçisi alınmalıdır.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Yangın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.