Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Palandöken: Her yolcu seyahat sigortasını kontrol etmeli

ANKARA(ANKA) – Havaların ısınması ve okulların tatil olması ile birlikte yurtiçinde turizm haraketliliğinin yaşandığını ve milyonlarca insanın tren, uçak, otobüs gibi toplu taşıma araçları ile seyahat ettiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her yolcu seyahat edeceği firmadan biletini alırken koltuk numarasını, adını ve seyahat sigortasını mutlaka kontrol etmeli. Vatandaş yetki belgesi sahibi firmaları tercih etmelidir” dedi.

Bazı firmaların, aile ve grup halinde yapılan seyahatlerde tek bir bilet kestiğini ve o bilete bir kişinin ismi yazılarak kaç koltuk satılmışsa, o koltukların numarasının yazıldığını, bu uygulamanın yanlış olduğunun altını çizen Palandöken, “Seyahat esnasında her yolcu için isminin yazılı olduğu ayrı ayrı bilet kesilmeli. Kesinlikle bir bilete toplu olarak tek isim ve toplu koltuk numarası yazılamaz. Çünkü kaza anında sigortadan faydalanacak kişinin bilette ismi yazılı olması gerekir. Bilette ismi yazılı olmayan sigortadan faydalanamaz” diye konuştu.

-“HASTANELERDE KAZAZEDENİN SEYAHAT SİGORTASI SORGULANMALI”

Kazazedelerin mutlaka seyahat ve koltuk sigortaları ile tedavi edilmesi gerektiğinin önemine işaret eden Bendevi Palandöken, şunları kaydetti:

“Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil edilmesinin ardından iç turizmde yaşanan haraketlilik trafik kazalarında yüzde 30-40 artış getiriyor. Ülkemizde 354 otobüs firması 8 bin 25 otobüs ile yolcu taşımacılığı yaparken, sadece bu Ramazan Bayramında 5 milyon vatandaşı 100 bini aşan seferlerle gidecekleri yere taşımıştır. Güvenli ulaşım aracı olan otobüslerin, 2015 yılının ilk 6 ayında ölümlü ve yaralamalı 126 bin 138 kazanın sadece yüzde 2,63 oranındaki kısmına karıştığı tespit edilmiştir. Ancak toplu taşıma araçlarında ve diğer araçlarda yaşanan trafik kazalarında nedense seyahat sigortasına ait poliçelerin hastanelere tedavi sırasında ibraz edilmediği ve kimlik üzerinden yaralıların kendi özel sağlık sigortalarından muayene ve edildikleri görülüyor. Bunun için hastane görevlilerinin mutlaka yaralıların hastaneye intikal etmesinin ardından seyahat sigortalarının sorgulanması gerekmektedir. Tedavi giderlerinin başka sigorta sözleşmeleri ile teminat altına alınmış olsa bile, söz konusu giderler öncelikle bu sigortadan karşılanır.” (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.