Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Palandöken, “Kurbanlığınızı Birebir Görmeden İnternetten Almayın”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İnternet üzerinden kurbanlık almanın risklerine dikkat çekerek,  “İnternet üzerinden kurbanlık alan vatandaşlarımız uyanık olmalı. Hayvan canlı canlı yerinde görülmeden ve birebir pazarlık yapılmadan alınmamalı. Hayvanın kurbanlık şartlarını sağladığından emin olmak için vatandaşlarımız kurbanlığı görerek satın almalıdır” dedi.
 
“KURBANIN SAĞLIKLI OLUP OLMADIĞI İNTERNETTEN ANLAŞILMAZ”
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internetten kurbanlık alan vatandaşları uyardı. Palandöken  “Kurban bayramında internet dolandırıcılarına karşı uyanık olunmalı. İnternetten kurban satışlarında başka bir hayvanın fotoğrafı konularak satışa çıkarılan kurbanlıklar oldukça fazla. Bir kurbanın kesilebilmesi için gerekli şartları taşıyıp taşımadığı internet üzerinden anlaşılmaz. Dinimizin gerekliliklerinde de olduğu gibi hayvanın kurbanlık şartlarına uyup uymadığını direkt olarak gözle görülüp bakılmalı. Hayvanın tüylerine, burnuna, kuyruğuna ve benzeri özelliklerine bakılarak sağlıklı olduğuna karar verilmeli. İnternet üzerinden seçilip satın alınan kurbanlık, bayramınızı mahvedebilir. Dolandırıcılar parayı aldıktan sonra ne kurbanlığı teslim ediyor ne de kesim yeri diye gösterdikleri yerde duruyor” şeklinde söyledi.
 
“BAYRAMDA KURBAN SEVABINIZIN ÜZERİNE DOLANDIRICI GÖLGESİ DÜŞMESİN”
İnternet üzerinden kurbanlık alışverişinin dolandırıcılar dışında gelenek boyutu da olduğunu vurgulayan Palandöken, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı dolandırıcılara karşı sıkı önlem almalı. Herhangi bir dolandırılma durumunda vatandaşların bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeli.  Belediye ve zabıtalar kesim yerlerinde, pazarlarda düzenli kontrol yapmalı.” dedi.
Palandöken, Bu durumun dolandırıcılar dışında başka bir boyutu da olduğunu belirterek, “ Hiç yorulmadan kısa sürede internetten alışveriş geleneklerimizi de yavaş yavaş yok ediyor.  Kurbanın hâlbuki gidip görülüp ve seçilen hayvanın başında pazarlık yapmak hem sünnettir hem de geleneklerimize yerleşmiştir. Bayramda kimsenin mutluluğunun ve sevabının üzerine dolandırıcı gölgesi düşmemesi için vatandaşlarımız kesim yerlerinden görerek kurbanlık almalıdır” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.