Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Palandöken: Sigorta Şirketleri Trafik Sigortası Yapmaktan Kaçamaz

Sigorta şirketlerinin zarar ettikleri gerekçesiyle trafik sigortası yapmaktan imtina ettiklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Trafik sigortası zorunlu bir uygulama. Tüm taşıtlar bu sigortayı yaptırmak, tüm sigorta şirketleri de bu sigortayı yapmak zorundalar. Sigorta şirketleri, trafik sigortası yapmaktan imtina edemezler” açıklamasında bulundu.

Bazı sigorta şirketlerinin zarar ettikleri gerekçesiyle trafik sigortası poliçesi kesmediklerini ifade eden TESK Başkanı Palandöken, “Bazı şirketler, tavan fiyatın üzerinde poliçe düzenlemeyi teklif edip, bu fiyatı kabul etmeyenlere sigorta yapmıyorlar. Oysa kanunen tavan fiyattan poliçe düzenlemek zorundalar. Esnafımız böyle teklifleri kabul etmemeli ve mutlaka cezai müeyyide uygulanabilmesi için ilgili mercilere gerekli başvuruları yapmalıdır” şeklinde konuştu.

“Sektör Kâra Geçti, Primler Artmaya Devam Etti”

Sigorta şirketlerinin 2016’da kara geçtiğinin altını çizen Palandöken açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“TSB’nin yaptığı açıklamada sigorta sektörü, 2016 yılında trafik branşında 18 milyon 897 bin, kaskoda ise 457 milyon 68 bin lira teknik kâr yazdılar. Kasko sigortasında 2012 yılında net kazanılmış prim miktarı 3,9 milyar lira iken, bu tutar 2016’da 5,7 milyar liraya ulaştı. Buna rağmen sigorta primleri düşmedi, tersine artmaya devam etti. Şimdi ise tavan fiyata itiraz ediliyor. Sigorta yaptırmak zorunlu ise tavan fiyat da zorunlu olmalı ve artık tavan fiyat uygulaması devam etmeli.”

“Çözüm Kazaların Azalmasını Sağlamakla Olur”

Palandöken, sigorta şirketlerinin hasar ödemelerinin yüksek olmasının çözümünün poliçe düzenlememek olmadığını ifade ederek, “Poliçe düzenlemeyerek hasar ödemeleri azalmaz. Hasar ödemelerinin azalması için kazaların azalması gerekiyor. Bu da eğitimin ve denetimlerin eş zamanlı artırılması ile mümkün olur. Şirketler poliçe düzenlemekten kaçınmak yerine kazaların azalması için sosyal sorumluluk projelerinde esnafa destek vermeli” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.