Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

Palandöken: Trafik Kazaları Artık Kader Olmaktan Çıkarılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Bayramlarda trafikteki araç sayısının 10 kat artması kazalara davetiye çıkarıyor. Böyle günlerde yaşanan trafik kazaları artık kader olmaktan çıkarılmalı” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde yaşanan trafik kazalarında 107 kişinin hayatını kaybettiğini, 676 kişinin ise yaralandığını belirtti. Geçen sene kurban bayramının ilk 10 gününde 122 kişinin hayatını kaybettiğini, 482 kişinin ise yaralandığını dile getiren Palandöken, “Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 günün sonunda yaşanan trafik kazalarındaki ölü ve yaralı sayısı geçen yıla göre arttı. Sadece bayramın ilk 6 günündeki trafik kazalarında 107 kişi hayatını kaybederken 676 kişi yaralandı. Bayram tatilinin sonuna kadar bilançonun daha da artmaması için sürücülerimiz tatilin son günlerine denk gelen hafta sonunda evlerine dönerken çok dikkatli davranmalı” ifadelerini kullandı.

"Sürücüler Dönüş Yolunda Hızdan Kaçınmalı"

Sürücülere daha dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunan TESK Başkanı Palandöken, tatilden evlerine dönecek olan sürücülerin son günü beklememesi gerektiğini dile getirerek, şehirlerarası yollarda araç sayısı ve trafik yoğunluğu arttığı için kaza yaşanma riskinin de arttığını kaydetti. Palandöken, vatandaşların bayram sevinçlerinin yarıda kalmaması ve trafik kazası bilançosunun daha da artmaması için dönüş yolunda aşırı hızdan kaçınılması gerektiğini söyledi. 

“Bayram Trafiğinde Alınan Tedbirler Her Zaman Devam Etmeli" 

Bayram tatilinde trafikte alınan tedbirlerin yurt genelinde istikrarlı olarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Dini bayramlar hafta sonları ile birleştirilerek uzatıldığında trafik kazaları ile buna bağlı olarak ölü ve yaralı sayısında artış yaşanıyor. Bayramlarda trafikteki araç sayısının 10 kat artması kazalara davetiye çıkarıyor. Böyle günlerde yaşanan trafik kazaları artık kader olmaktan çıkarılmalı. Trafikteki kaza riskini sıfıra indirmek için, bayram trafiğinde alınan tedbirler normal zamanda da istikrarlı bir şekilde devam ettirilmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.