Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin

Para Koleksiyoncuları Onun Peşinde

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl basımı gerçekleşen "Ankara Keçisi" madeni hatıra parası, yurtdışındaki para koleksiyoncularından yoğun ilgi gördü.

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nce basılan Ankara Keçisi paralarını, el isçiliği ile yapılan koruyucu halkalarla anahtarlığa dönüştürdü.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nce basılan Ankara Keçisi paraları, yurtdışındaki koleksiyoncuların büyük ilgisini çekti.

Yurtdışındaki Para Koleksiyoncularından Yoğun İlgi

Ankara Keçisi paralarına yurtdışındaki para koleksiyoncularının yoğun ilgi gösterdiklerini ve bulmakta zorlandıklarını söyleyen Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, "Her yıl dünya üzerinde resmi ya da gayri resmi hatıra paraları basılıyor. 2015 yılında da keçi figürlü hatıra paraları birçok ülkede basıldı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından da 50 bin adet basımı yapılan paraların tamamı aynı yıl içinde satılmış" dedi.

Ankara Keçili 1 TL’den Anahtarlık

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından koleksiyonculardan toplanan Ankara Keçisi figürlü 1 TL'lerden hazırladıkları ve yetiştiricilere dağıttıkları anahtarlıkların da yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Kılınç, "Ankara Keçisini 1TL'lerin üzerinde görmek sektör ilgililerini çok memnun etti. Ankara Keçisi, Ankara’nın sembolü olduğu gibi Türkiye tarihi açısından da çok önemli yeri olan bir hayvanımız. Bizler de Ankara Keçisi figürlü 1TL'leri sektör çalışanları için ölümsüzleştirmek istedik" diye konuştu.

Daha Önce De Kullanılmış

Ankara Keçisinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti paralarında kullanıldığını anlatan Kılınç, "Ankara Keçisi, Osmanlı İmparatorluğu ve Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisi için hayati bir önem taşıyordu. Tiftiğinden elde edilen kumaşın ihracatı ile büyük bir gelir elde ediliyordu. Tarihten günümüze bu önemini koruyan Ankara Keçisinin figürleri, Cumhuriyet'in ilk yıllarında da 50 ve 100 TL'lik kâğıt paraların bir yüzünde kullanılmıştır" ifadelerine yer verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gizemli kisi 5 yıl önce

bende bundan var