Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Pençe Kaplan Operasyonu'nda 1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda tespit edilen 1 PKK’lı terörist beraberindeki 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 4 adet dolu şarjör, 3 adet el bombası ve çok sayıda mühimmat ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen ve planlandığı gibi başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Kahraman Komandolarımız tarafından tespit edilen, 1 PKK’lı teröristi silah ve mühimmatları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Ayrıca mağara ve sığınaklarda yapılan arama-tarama faaliyetlerinde; 1 adet AK-47 piyade tüfeği,
- 1 adet RPG-7 roketatar silahı,
- 3 adet el bombası,
- 4 adet dolu şarjör,
- 160 adet 5.56 mm. Kalaşnikof mühimmatı, 
- 4 adet anti-tank roket mühimmatı,
- 5 adet roketatar sevk fişeği,
- 2 adet uzaktan komutalı EYP,
- 1 adet uzaktan komutalı pil bloğuna bağlı EYP,
- 2 adet 60 mm’lik havan ile tuzaklanmış uzaktan komutalı EYP,
- 150 kg amonyum nitrat,
- 1 takım termal kıyafet,
- 1 takım fileli gizleme kıyafeti,
- 1 adet keskin nişancı gizleme kıyafeti,
- 2 adet termal şemsiye ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi. Tespit edilen malzemeler ve EYP’ler METİ timimiz tarafından yerinde imha edildi." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.