Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Radarlara TSE Ayarı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin, kamuoyunda radar olarak bilinen Hız İhlal Tespit Donanımlarının TSE tarafından periyodik olarak muayene edileceğini açıkladı. Radarlar, kullanıcıları ya da vatandaşlar tarafından yapılacak başvurular ile de muayene edilecek.

TSE Başkanı Şahin, yurt genelindeki mobil ve sabit Hız İhlal Tespit Donanımlarının (HİTD) muayeneleri hakkında açıklama yaptı. Kamuoyunda radar olarak bilinen HİTD’lerin ölçüm doğruluğunu denetlemek için TSE’nin yetkilendirildiğini belirten Şahin, muayene işlemlerinin 1 Temmuz’dan itibaren başladığını kaydetti.

Türkiye’de 900 adet HİTD cihazının bulunduğunu ifade eden TSE Başkanı Şahin, “HİTD’lerin muayeneleri TSE tarafından referans muayene ekipmanları ile 2018 yılı sonuna kadar yapılacak. 2019 yılı itibariyle de periyodik olarak muayeneler gerçekleştirilecek. Muayene sonucunda doğru ölçüm yapan donanımların kullanımına izin verilecek, hatalı ölçüm yapan donanımlar ise mühürlenerek gerekli işlemlerin yapılması amacıyla ilgili idareye teslim edilecek” dedi.

RADARLAR PERİYODİK OLARAK MUAYENE EDİLECEK

Türkiye’de imal edilen cihazlar kullanıma sokulmadan önce, ithal edilen cihazlar ise yurda sokulmaları sırasında ilk muayeneden geçirilecek. Muayenelerin geçerliliği bir yıl olacak ve bütün cihazlar periyodik olarak kontrol edilecek. Öte yandan bakanlık ve il müdürlüklerinin görecekleri lüzum veya ihbar üzerine HİTD’ler bulundukları yerde haber verilmeden muayene edilebilecek. Açıklamaya göre, HİTD kullanıcıları veya vatandaşlar cihazların doğru çalışıp çalışmadığının tespiti için TSE’ye başvurabilecek. HİTD’lerin ölçüm sınırlarına uyup uymadığının tespiti için cihaz kullanıcıları https://basvuruportal.tse.org.tr adresi üzerinden TSE’ye başvurabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.