Ramazan Bayramı Tatili İçin Trafik Uyarıları.!

Karayollarında Ramazan Bayramın‘da 9 günlük tatil nedeniyle bilhassa büyük şehirlerden diğer illere  veya tatil yörelerine giden ve  daha sonrada dönen hususi araçlar çokça ölümlü kaza yapmaktadırlar. Ortalama 20 milyon insan yer değiştirmektedir. Karayolundaki araç yoğunluğu 4 kat artmaktadır. Bugün Türkiyemiz de 12 milyon otomobil olup, otobüslerle gitmeyenler hariç otomobil, minibüs ve hatta kamyonet ile yola çıkmaktadır.   Bu kazalar bayramı, yasa dönüştürmekte ve TV lar da her bayram bunları göstermektedir. Trafikte en büyük özellik gidiş ve varış noktalarına güvenli gidip, güvenli dönmektir. Kaliteli Araç Ve Kaliteli Yol Olsada Kaliteli Şoför Olmak Çok Daha Önemlidir. Hem kendinizi ve  ailenizi hem de diğer araçlarda bulunan insanların  can güvenliğini lütfen tehlikeye atmayınız.

Bu bağlamda;

1-Karayolu kullanımında hız limitlerine uymanızın yanında hava sıcaklığının 30 derecenin de üzerinde olması nedeniyle  en fazla 3 saat araç kullanarak mutlaka mola vererek dinleniniz. Yani 200-300 arasında mutlaka en az 15 dakika araç dışında dinleniniz. Yollarınız uzun mesafeli ise Mümkün mertebe çift şoför olarak dönüşümlü araç kullanınız.

2-Uykusuz, yorgun , aç karnına veya aşırı yemek yiyerek kesinlikle araç kullanmayınız. Yanınıza daima sıvı içecek alınız. Sağlık sorunlarınız var ise onlara ait ilaçlarınızı da yanınıza almayı unutmayınız. Yola çıkarken ve mola yerlerinde uyku getirecek ayran veya yoğurt almayınız.

3-10 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtunuz ve emniyet kemerlerini bağlayınız. Çocuklar için mutlaka oto koltuğu kullanınız.

4-Sürücü ve ön koltukta oturanlar dahil mutlaka emniyet kemerini takınız ve eşler olarak emniyet kemeri için birbirlerinizi ikaz ediniz. Araç kullanırken kesinlikle cep telefonu kullanmayınız.Takip mesafesine dikkat ediniz.

5-Acele ederek Köprü üstü, viraj, tünel ve tepe üstlerinde araçları kesinlikle sollamayınız. Yollarda birbirleriniz ile yarış yapmayınız.

67-Bölünmüş yollarda (duble yol) hız sınırları otomobiller için azami 110 km/h ), olmasına rağmen yerleşim yerlerinden geçerken hız sınırınız azami 50 km/h  dir..

8-Olası maddi hasarlı kazalar için aracınızda mutlaka kaza tespit  tutanağı, kasko poliçesi ve zorunlu mali sorumluluk sigorta belgelerini mutlaka yanınızda bulundurunuz.Bir kaza halinde ölüm ve yaralanma yoksa de polis veya jandarmayı mümkünse çağırmadan anlaşarak ve birbirlerinizden ilgili belge fotokopilerini alarak yollarınıza devam ediniz.

9-Araç kullanırken sol şeridi daima kullanmayınız. Sol şeridi diğer araçlara da açık tutunuz. Tek şeritli ve çok şeritli yollarda sollama yaptıktan sonra normal şeridinize dönünüz.Ayrıca bazı yollarda sıkışık olduğunda asla güvenlik şeridini veya yolunu kullanıp öne geçmeyiniz.Buraları ambulans,itfaiye ve polis için mutlaka açık bırakınız.

10-Bayan sürücülerimiz yüksek topuklu ayakkabı ile  araç kullanmayınız. Tüm sürücülerimiz araç sürecek iseniz dar pantolon ve dar ayakkabı kullanmayınız. Yüksek sesli muzik açmayınız.  Araç sürerken araç içerisinde bulunan çocuklara değil yola odaklanınız.Ayrıca araç içerisinde asla sigara içmeyiniz.

11-Varış noktalarına yaklaşırken ,  dikkatinizi dağıtmayınız.Çünkü çok kazalar illerine 20 ila 30 km kala olmaktadır. Lutfen aynı dikkatle varış noktalarına tam kavuşuncaya kadar yol kurallarına uyunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.