Ramazan’da Sıcaklık Artışı Yok

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ramazan ayında aşırı sıcak havanın etkisine girmeyeceği, sıcaklıkların hafta sonundan itibaren azalarak Ramazan ayının ilk haftasında ortalama sıcaklıkta geçeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının artarak, ülkenin batısında mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde, doğusunda ise mevsim normalleri civarında seyrettiğini belirtti.  

Mevsim normallerinin İstanbul’da 23, Ankara’da 24, İzmir’de 30 derece olduğunu belirtilen açıklamada, bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara ve İstanbul’da 28-30,  İzmir’de 33-35 derece arasında olacağı tahmin edildi.

-RAMAZANDA AŞIRI SICAK HAVA ETKİSİ YOK-

Meteoroloji’den yapılan açıklama şunlar kaydedildi:

“Bazı basın yayın organlarındaki Ramazan ayı ile yurdumuzun aşırı sıcak havanın etkisine gireceği haberlerinin aksine, hava sıcaklıkların hafta sonundan itibaren azalarak Ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağı beklenmektedir.

Haziran ayının ikinci yarısında ise, uzun vadeli tahmin verilerine göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve Haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerinde seyredeceği öngörülmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.