Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB esnaf

Rektör İbiş'ten Baykal'ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama: Bir Gerileme Yok

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, tedavi altında olan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın durumuna yönelik tedavilerin devam ettiğini bildirerek, “Düne göre bir gerileme yok, bir komplikasyon yok” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altında bulunan CHP Eski Genel Başkanı Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Baykal’ın yaşamsal bulguları ve beyin sapı reflekslerinin iyi olduğunu bildiren İbiş, “Ödem çözülme süreci devam ediyor. Bu devam ettikçe ebetteki Deniz beyin iyileşmesi, beyinin toparlanması ve nörolojik bulguların daha da iyiye gitmesini bekliyoruz. Tabii ki bu sürecin iyiye gitmesi için ödem çözülme süreci ile beraber yeni bir komplikasyonun da ortaya çıkmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“DÜNE GÖRE BİR GERİLEME YOK”

Baykal’a tomografi ve ardından emar çekildiğini ifade eden İbiş, şunları kaydetti:

“Her ikisinde de yeni bir komplikasyonu, yeni olumsuzluğu destekleyecek herhangi bulgu görülmedi. Elbette ki bu süreç sabırla takip edilecek. Süreç, bu tür hastalıklarda günler, haftalar alabiliyor. Ancak umudumuz, elbette ki beynin kendisini toparlayacağı yönünde. Bunun için de uyutulma işlemi çok önemli, beynin dinlenmesi çok önemli. Bu bağlamda da uyutulma işlemine arkadaşlarımız devam edecek yine. Beynin desteklenmesi tedavisine, genel destek tedavisine ve cihazlı solunum desteğine yine devam edilecek

Kısacası düne göre bir gerileme yok, bir komplikasyon yok. Dünkü durumuna göre, herhangi bir olumsuzluk geriye gidiş tarzında yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.