Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Rektör İbiş’ten Baykal Açıklaması: Kesin Bir Tarih Vermek Mümkün Değil

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, tedavi altında olan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın komadan çıkış süreci ile ilgili, “Bu tabii ki beyinin tepkisi ve beyindeki ödemin çözülmesiyle doğrudan ilişkili. Bu süreç konusunda kesin bir tarih vermek mümkün değil. Bunu bekleyip görmek gerekiyor” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altında bulunan CHP Eski Genel Başkanı Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Baykal’ın sağlık durumunun olumlu yönde gelişmeye devam ettiğini belirten İbiş, “Bu süreç oldukça uzun haftalar hatta aylar alabilir. Çünkü beyin iyileşmesi yavaş seyreden bir iyileşme sürecidir. Bu bağlamda da çok sabırlı olmamız gerekiyor ve zaman içerisinde gelişmeleri gözlemlemelerimiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KESİN BİR TARİH VERMEK MÜMKÜN DEĞİL”

İyileşmenin doğal olarak yavaş seyretmesi dolayısıyla yeni şeyler söyleyemediklerini ama Cuma günü herhangi bir komplikasyon gelişmezse daha olumlu sonuçları paylaşacaklarını dile getiren İbiş, Baykal’ın komadan çıkış süreci ile ilgili ise, “Bu tabii ki beyinin tepkisi ve beyindeki ödemin çözülmesiyle doğrudan ilişkili. Bu süreç konusunda kesin bir tarih vermek mümkün değil. Bunu bekleyip görmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BEYİN ÖDEMİ SEBEBİYLE BULGULAR BASKILANMIŞ OLABİLİR”

Beyin ödeminin çözülme sürecinde dalgalanma gösterebildiğini belirten İbiş, “Şu anda aldığımız nörolojik bulguların tümüyle doğru olduğunu söyleyemeyiz. Beyin ödemi sebebiyle bu bulgular baskılanmış olabilir. Ancak sözel uyarılar olduğu zaman, bir örnek vereyim, ‘İki gösterir misiniz?’ dediğiniz zaman parmağıyla iki hareketini yapabiliyor. Ancak ilerleyen süreçte kesin nörolojik bulguları söyleyebileceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.