Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Roman Hacılar Cumhurbaşkanlığını Ziyaret Etti

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkanlığı tarafından 11 Mayıs'ta İzmir ve Manisa'dan Umre'ye gönderilen 33 Roman, yurda döner dönmez Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geldi. Roman hacılar, kutsal topraklardan getirdikleri zemzem  ve hurmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vermek üzere Külliye'ye getirdi.

 

İlk Roman hacı kafilesi  İzmir ve Manisa'dan

 

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkanı ve Manisa milletvekili Selçuk Özdağ'ın koordinatörlüğünde başlatılan proje kapsamında, ihtiyaç sahibi Roman vatandaşların umreye gönderilmesinin ilk etabı tamamlandı. İzmir ve Manisa'dan ihtiyaç sahibi toplam 33 Roman vatandaş, 11 Mayıs'ta kutsal topraklara gönderildi. Umre ziyaretini tamamlayan Romanlar, Ankara'ya gelir gelmez soluğu Cumhurbaşkanlığı külliyesinde aldı.

 

Binali Yıldırım, telefonla Roman hacıları tebrik etti

 

24. Dönem  İzmir Milletvekili  ve Romanlardan sorumlu AK Parti Sivil Toplum ve Başkan Yardımcısı Rifat Sait ile birlikte Ekrem Çelebi ve Yalçın Özdemir, Roman hacılara Külliye’de eşlik etti. Konu ile ilgili basına bilgi veren Sait, AK parti olarak başlattıkları proje kapsamında Türkiye'nin bir çok bölgesinden toplam 330 Roman vatandaşı umreye götürmek istediklerini ve ilk aşamada İzmir ve Manisa'dan 33 Roman vatandaşı umreye gönderdiklerini söyledi. Sait, Türkiye'de ilk defa 2009 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla AK Parti’nin Roman Çalıştayı düzenlediğini hatırlatarak, “AK Parti olarak Roman kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Roman kardeşlerimizi, yeni Başbakan adayımız Binali Yıldırım ile telefon bağlantısı yapıp görüştürdük. Binali Bey, Roman hacıları telefonda tebrik etti. Roman kardeşlerimiz çok mutlu oldular” dedi.
 

Cumhurbaşkanına zemzem ve hurma getirdiler

 

Sait, Umre'den dönen Romanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kutsal topraklardan zemzem ve hurma getirdiklerini söyledi. Kabe'den getirilen hediyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermek üzere Roman hacıların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne götürüldüklerini ifade eden Sait, “Sayın Cumhurbaşkanımız Rize'de olduğundan görüşemediler. Bu yüzden biraz üzüldüler, ancak Külliye ziyareti Roman kardeşlerimizi çok mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize çok dua ettiler” dedi.

 

Erdoğan’la Görüşemeyen Hacı Diyarbakır’a Gönderilecek

Roman hacılardan birinin, Külliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı göremeyeceğini anlayınca çok üzüldüğünü ve ağladığını aktaran Sait, “Kendisini zor teskin ettik. Bunun üzerine bu kardeşimizi inşallah 28 Mayıs'ta Diyarbakır'a götürme sözü verdik. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız 28 Mayıs'ta Diyarbakır'a gidecekler. İnşallah bu kardeşimizi Diyarbakır'da Sayın Cumhurbaşkanımızla tanıştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Roman hacılara, ziyaretin ardından  Külliye’de  akşam yemeği ikram edildi. Hacılar, daha sonra Külliye’nin yanındaki Beştepe Millet Camii’nde yatsı namazını kıldıktan sonra İzmir’e hareket etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.