Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa celal adan binali yıldırım Panathinaikos esnaf Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva ORDU çin ispanya ankara itfaiyesi

Sağlık Bakanı Cizre'de

Diyarbakır'da 6 ilin sağlık yöneticileriyle (Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari, Mardin, Batman) bölgedeki sağlık hizmetlerini değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sabah saatlerinde Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne geçti.

Cizre Devlet Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla buluşan Bakan Müezzinoğlu, “teröristlerin hastaneye yönelik saldırıları sonucu oluşan’’ hasarlı bölümlerde de incelemelerde bulundu. Tedavi gören hastaları da ziyaret eden Müezzinoğlu, yeni doğum yapan Mümine Coşkun’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Müezzinoğlu, annenin talebi üzerine "Ahmet" ismini verdiği bebeğe altın taktı.

Ayrıca, Müezzinoğlu sosyal medya hesabı üzerinden, “Cizre Devlet Hastanemizde sabah saatlerinde dünyaya gelen bebeğimizin sevinciyle güne başladık” mesajını yayınladı.

-SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ-

Açıklamaya göre, hastanenin konferans salonunda sağlık personelleriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, çalışmalarından dolayı bütün personele teşekkür etti. Bölgede yaşanan çatışmaların biran önce son bulması için hükümetin yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten Müezzinoğlu, bütün olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerinin aksamaması için sağlık çalışanların büyük bir fedakârlık örneği sergilediklerini anlattı.

Hastaneye yapılan roketli saldırı sonucu bazı birimlerin hasar gördüğünü ifade eden Müezzinoğlu, “Cizre Devlet Hastanemizdeki roket ve kurşun izleri, hainlerin bölge halkımıza bakışının çok açık bir göstergesi” dedi. Müezzinoğlu, sağlık çalışanların lojman başta olmak üzere nöbet değişimi sırasında yaşadıkları sorunların çözüme kavuşması için de gerekli talimatları verdiğini aktardı.

-NÖBETTEKİ 112 ACİL SAĞLIK PERSOELİNE ZİYARET-

Açıklamaya göre, Bakan Müezzinoğlu, hastanedeki temaslarının ardından Cudi Mahallesi'ndeki bir binada bulunduğu iddia edilen yaralılar için çatışma noktasına en yakın güvenli bölgede hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekibine de ziyarette bulundu.Bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Müezzinoğlu, buradaki temaslarının ardından Cizre’den ayrılarak, Mardin’e geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.