Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

Sağlık Bakanlığı İle SGK Arasında Veri Paylaşım Protokolü İmzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında sağlık uygulamaları ve ödemelerinde veri havuzunun daha hızlı ve daha güvenli kullanımını amaçlayan Veri Paylaşım Protokolü imzalandı.

Sağlık Bakanlığı ile SGK arasında Veri Paylaşım Protokolü imzalandı. Sağlık Bakanlığı Toplantı salonunda gerçekleşen törene Sağlık Bakanlığı adına Müsteşar Eyüp Gümüş, SGK adına da Başkan Mehmet Selim Bağlı katıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, imzalanan protokol ile olası hataların ve aksaklıkların önüne geçilebileceği, işlem sürelerinin kısalmasıyla da hastaların her türlü sağlık hizmetine erişiminde kolaylık sağlanacağı belirtildi. 

Tören sonrası konuşan Müsteşar Gümüş, imzalanan Protokol ile her iki kurumun sağlık uygulamaları ve ödemelerinde kullanmış oldukları veri havuzunun daha sağlıklı ve daha güvenilir olacağını belirterek, “Daha önceden karşılıklı yazışmalarla manuel ortamda uzun sürede ulaşılan verilere anlık erişebilme imkanımız olacak. Sağlık hizmetlerinin mevzuata uygun uygunluğu anlık olarak değerlendirilebilecek ve bu sayede hatalı uygulamaların önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.

Geri ödemelerde ve faturaların incelenmesinde manuel olarak yapılan takip ve işlemlerden oluşabilecek sorunların ortadan kalkacağını vurgulayan SGK Başkanı Bağlı da, “Protokolle Kurumlarımız daha hızlı ve daha doğru karar verme imkanı yakalayacak. Her iki Kurumun kapsamlı istatistiki bilgi almasında, risk analizlerinin tespitinde ve harcama kalemlerinin detaylandırılmasında dolayısıyla sağlık politikalarının ve ödemelerinin geliştirilmesinde bu bilgilerin çok faydalı olacağı düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.