Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı cumhurbaşkanı ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan bıst 100 endeksi

Sağlık Bakanlığı Prematüre Bebekler İçin Mor Lazerle  Aydınlatıldı

Prematüre bebekler için her yıl dünyada, ülkelerin sembol yapılarının mor ışıkla aydınlatılarak farkındalık yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Sıhhiye’deki ana binada gerçekleşen lazer gösterisine vatandaşlar ilgi gösterdi.
 
Türkiye’de Yılda 150 Bin Prematüre Bebek Dünyaya Geliyor
Her yıl dünyaya yaklaşık 13 milyon bebek geldiğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bizim gelir, gelir gelişmişlik durumunda olan yeni doğan bebeklerdeki ölüm oranı bizimkinin iki katı” diyerek Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını vurguladı. Bakan Akdağ “Kişi başına gelirin Türkiye’nin iki, üç misli olan ülkelerin seviyesine yakınız. Üstelik de o ülkelerde doğum sayısı Türkiye’yle kıyaslanmayacak kadar az” şeklinde konuştu.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.