Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Sağlık-Sen Başkanı Memiş: Demokratik tepki, provokasyona dönüşmesin

ANKARA(ANKA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, terör örgütüne yönelik gösterilen demokratik tepkilerin provokasyona dönüşmemesi çağrısında bulunarak, “PKK Kürt vatandaşlarımızı temsil etmediği gibi, eli kanlı terör örgütünün eylemlerinden Kürt vatandaşlarımız da sorumlu değildir” dedi.

Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “PKK’nın eylemleriyle yaktığı ateşi büyütmek ve bu acının sorumlusu olarak toplumun bir kesimini gösterme çabası, kurulmuş büyük bir tuzaktır. PKK Kürt vatandaşlarımızı temsil etmediği gibi, eli kanlı terör örgütünün eylemlerinden Kürt vatandaşlarımız da sorumlu değildi” ifadelerini kullandı.  

Çanakkale Ruhu’nu yok etmek isteyenlerin, kardeşlik hukukumuzu ve medeniyet değerlerimizi hedef alan, ayrıştırıcı bir dille sokağa çağrı yaptığını belirten Memiş, kardeşlik hukukundan ayrılmadan bir ve beraber olarak, provokatif eylem ve söylemlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Oyuna gelmemek, kurulan tuzakları bozmak için sorumluluk sahipleri başta olmak üzere toplumun her kesimini gerek sosyal medya, gerekse günlük hayatta ötekileştirici, tahrik edici dil ve üsluptan uzak durmaya davet eden Memiş, “Terör örgütünü protesto etmek doğal bir hak olmakla birlikte, bu hakkın kullanılması sırasında yeni bir terör eylemine sebep olmamak esas önceliktir” dedi.

Türkiye’nin güçlenmesinden, model olmasından, birlik ve beraberliğinden rahatsız olanların her seferinde kirli bir oyun kurgulayıp, içimizdeki hainlerin de yardımıyla bu oyunu sahnelediklerini belirten Memiş, oyunun son perdesinin bu kez eli kanlı terör örgütü PKK aracılığıyla sergilendiğini kaydetti.

PKK’nın eylemleriyle yaktığı ateşi büyütmek ve bu acının sorumlusu olarak toplumun bir kesimini gösterme çabası içinde bulunulduğunu ifade eden Memiş, bunun kurulmuş büyük bir tuzak olduğuna dikkat çekti. PKK’nın Kürt vatandaşlarımızı temsil etmediği gibi, eli kanlı terör örgütünün eylemlerinden Kürt vatandaşlarımızın sorumlu olmadığını belirten Memiş, “Anadolu, birçok etnik kökenden insanımızın bir ve beraber yaşadığı ortak vatanımızdır. Tek devlet, tek bayrak ve tek millet bizi güçlü ve büyük devlet yapmaktadır. Terör örgütü PKK ve onun siyaseten destekçisi konumunda bulunan partiye yönelik gösterilecek tepki, Kürt vatandaşlarımıza yönelik bilinçsizce bir eyleme dönüşmemelidir. Amaçları, kardeşi kardeşe kırdırmaktır” dedi.

Şimdiye kadar bütün sorunların üstesinden birlik ve beraberliğimiz sayesinde geldiğimizi ifade eden Memiş, bundan sonra da milletimizi Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkes’iyle teröre karşı tek vücut olmaya davet etti. Memiş ayrıca, birlik ve beraberliğimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkıp teröre tepki gösterirken Kürt kardeşlerimizle PKK’yı bir göstermek isteyenlere, provokasyon yapmak ve bizi birbirimize düşürmek isteyenlere müsaade edilmemesi görüşünü yineledi. (ANKA)

(AR/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.