Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Savunma Sanayii Ve İnsani Yardım Alanında İşbirliği Gelişiyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, yerli ve milli kritik projelere imza atan STM ile Türkiye’nin insani değer markası Türk Kızılay arasında, faydalı işbirlikleri geliştirmek adına iyi niyet protokolü imzalandı.

İnsanlığın hizmetine sunulan teknolojilerin gelişiminde öncü vazifesi gören savunma sanayii içerisinde, Türkiye’nin kilit oyuncularından STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., sektörü açısından insani alanda da bir ilki başlatarak, Türk Kızılay ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında tüm personeli adına, Türk Kızılay üzerinden ihtiyaç sahiplerine destek elini uzattı. İşbirliğinin ilk adımı kapsamında, Türk Kızılay tarafından “Sevgi Bohçası” adıyla projelendirilerek, yeni doğan bebek ve anneleri için giyim, hijyen malzemesi vb. içeriklere sahip paketler, her STM personeli adına yeni yıl öncesi bağış olarak gerçekleştirildi.


İhtiyaç sahipleri adına yeni bir sayfanın açıldığı işbirliği protokolünde, iki kurum adına imza koyan T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı ve STM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın yanı sıra, STM Genel Müdürü Murat İkinci ile Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan da hazır bulundu.


T.C. Cumhurbaşkanlığı SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, atılan imzalar sonrası yaptığı açıklamasında “Ülkemiz yarınlarına güvence sağlamak adına var gücüyle çalışan savunma sanayiinin, insanı yaşatma ilkesinin yanında ihtiyaç sahiplerinin de, insana yakışır şekilde yaşamaları açısından da bir misyon taşıdığını ve bu çerçevede de bugün STM ile Türk Kızılay arasında gerçekleştirilen işbirliği büyük önem arz etmekte” ifadelerine yer verdi.

"O çocukların ilk kıyafeti STM personelinin hediyesi olacak ve bu ömür boyu unutulmayacak”

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da verdiği demeçte “Kızılay 151 yıldır ‘iyilik’ ile özdeşleşmiş bir kurum. Kuruluşundan bugüne kadar sadece gönüllülerin ve hayırseverlerin katkılarıyla varlığını sürdürüyor. STM’nin bu anlamda Kızılay’a verdiği desteği de çok önemsiyoruz. STM’de çalışan her bir arkadaşımız için yeni doğum yapmış bir anneyi sevindireceğiz. O çocukların ilk kıyafeti STM personelinin hediyesi olacak ve bu ömür boyu unutulmayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.