Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Şefkatevlerine 11 Bin Kişi Konuk Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, tedavi olmak için Başkent’e gelen hasta ve hasta yakınlarına barınma, ulaşım ve beslenme imkanının sağlandığı Etlik, Rüzgarlı, Varlık, Ulus ve Onkoloji şefkatevlerinde, 2015 yılında 10 bin 746 hasta ve hasta yakını ağırlandı.

İlk kez 12 yıl önce hizmet vermeye başlayan, içinde banyosu, tuvaleti bulunan, özel odalarıyla güvenli, hijyen ve konforlu barınma imkanı sağlayan şefkatevlerinde, hastalara ve yakınlarına rehberlik, danışmanlık ve kültürel hizmetlerle moral desteği de sağlanıyor.

Yurt içi ve yurt dışından gelen ve kalacak yeri olmayan hastalar ile yakınları, şefkatevleri sayesinde hastane bahçelerinde, banklarda, parklarda kalmak zorunda kalmıyor.

-“BURASI İKİNCİ EVİMİZ”-

Bursa’dan engelli çocuğunun ameliyatı için Ankara’ya gelen Gülderen Kolay, aylardır Varlık Şefkaevi’nde kaldığını belirterek, “Burası bizim ikinci evimiz gibi oldu. Buradaki hizmetten çok memnunuz. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Görme engelli çocuğunu tedavi ettirmek için Iğdır’dan Ankara’ya gelen Ayşen Bayazit ise memnuniyetini dile getirerek, “Eğer burası olmasaydı, biz çocuğumuzu zor tedavi ettirirdik” diye konuştu.

-“HASTALAR İÇİN HİJYEN VE SAĞLIKLI ORTAM ÇOK ÖNEMLİ”

Van Erçiş’den, lösemi hastası çocuğuyla Ankara gelen Fevzi Araman da şunları söyledi:

“Bize hizmet veren herkesten Allah razı olsun. 6 aydır şefkatevinde kalıyoruz. Tedavisi sürecinde bizim hijyene, sağlıklı beslenmeye ve en önemlisi de morale ihtiyacımız var. Burada bunlar fazlasıyla var.”

Çocuğunun tedavisi için Van’dan Ankara’ya gelen Ferit Maniş ise bir süredir şefkatevinde kaldığını belirterek, “Hastalığından dolayı çocuğumun sağlıklı beslenmesi çok önemli, burada bu şartlar var” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.