Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Şehirlerarası Ulaşım Engelsiz Hale Geliyor
Kara, deniz ve demir yollarında hizmet veren araçlar, engelli vatandaşların erişimine uygun hale gelecek, bilet bankolarında işitme engelliler için görüntülü konuşma ile işaret dili hizmeti sağlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şehirlerarası yolcu taşıma hizmeti ile servis ve turizm taşımacılığı hizmetinin erişilebilir hale getirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle kara, deniz ve demir yollarında hizmet veren araçların, engelli vatandaşların erişimine uygun hale gelmesi, bilet bankolarında işitme engelliler için görüntülü konuşma ile işaret dili hizmeti sağlanması, görme engelliler için sesli anons ve yönlendirme sistemi kullanılması öngörülüyor.

Yönetmeliğe göre taşıma hizmeti sağlayıcılarının yazıhanelerinde bankolar erişilebilir olacak, engelli vatandaşın erişilebilir taşıma hizmeti sağlanmasına ilişkin talebi 72 saat içinde karşılanacak. Engeline bağlı hareket kısıtlılığı olan yolcuların transfer aparatı talep etmesi halinde, transfer aparatı yolculuk süresince araçta bulunacak ve bu şartlar sağlanırken engelli yolcudan ek bir ücret talep edilmeyecek.

Şehirlerarası taşıma hizmeti sağlayıcıları, engellilerle iletişim konusunda ve transfer aparatının kullanılmasına ilişkin eğitim almış şoför ve yardımcı personel görevlendirecek.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.