Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

‘Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü’ Bu Yıl Gerçekleşmeyecek

Umut Vakfı, her yıl 28 Eylül’de düzenledikleri “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” etkinliklerini, teröre kurban verilen vatandaşların acısını tekrar hatırlatmamak için bu yıl gerçekleştirmeme kararı aldı.

Türkiye’de ve dünyada da bireysel silahlanmaya karşı etkin bir mücadele yürüten Umut Vakfı, etkinlikleriyle bireysel şiddeti ve silahlanmayı önlemeye çaba gösteriyor.

“Her türlü terörün ortadan kaldırıldığı bir hukuk ve adalet düzenin sağlanması mücadelesinde çocuklarımızın geleceğinden emin olarak büyüdüğü ve çocuklardan canlı bomba üretmeyen bir dünya düzeninin kurulabileceğine inandığımız için Umut Vakfı olarak her türlü terörü lanetliyoruz. Dileriz savaşlar ve çatışmalar son bulur, masum insanlar yerlerinden yurtlarından edilmeden barış ve adalet kazanır” diyen Umut Vakfı, 2016 yılı içinde teröre ve darbe kalkışmasına kurban giden hayatların geride bıraktığı acıların yeniden yaşanmaması için barış içinde silahsız, çatışmasız, şiddetsiz ve savaşsız yaşamanın herkesin hakkı ve umudu olduğunu belirtti.

Her yıl 28 Eylül’de “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” yaptıklarını ifade eden Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, kırmızı halı üzerine bireysel bir silahla yaşam hakları ellerinden alınmış kişilerin adına, bu gidişe onların ağzından ‘dur’ demek için ayakkabılarını bıraktıklarını hatırlatarak, amaçlarının “bireysel silahlanmanın ne denli tehlikeli” ve  “silahın tek işlevinin öldürmek” olduğu mesajını kitlelere vermeye çalışmak olduğunu kaydetti. Çağatay, bu yıl “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü” etkinliğini yapmama kararı aldıklarını belirterek, gerekçelerini şöyle açıkladı:

“Umut Vakfı olarak yaşadığımız bu yılın birikmiş endişelerini ve acılarını, yaşadığımız acı günleri, darbe kalkışmasının önlenmesi amacıyla yitirdiğimiz insanlarımızı ve lanetlediğimiz teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızın acılarını yeniden hatırlatmamak için her yıl 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü nedeniyle yaptığımız etkinliğimizi yapmama kararı aldık. Bu nedenle, 1995 yılından beri her yıl çeşitli dallarda düzenlediğimiz ve bu yıl da konusunu ‘El Yazması Mektuplar’ olarak belirlediğimiz geleneksel ödüllü yarışmamızı da gelecek yıla ertelemek zorunda kaldık. Yarışmaya katılmak için başvuran adayların başvurularının gelecek yıl için geçerli olduğunu belirtmek isteriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.