Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Sıcaklık Batıda Azalırken Doğuda Artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Sıcaklık batı kesimlerde azalırken, doğuda artacak.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerde az bulutlu bir hava bekleniyor. Yağışlar Trakya, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege ile Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı Türkiye’nin batı kesimlerinde 4 -7 derece azalacak, doğu bölgelerde 2 -4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli, Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Bolu çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Trakya, Balıkesir, Çanakkale'nin güneyi, Bursa, Bilecik, Sakarya'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege  ile Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, Kıyı Ege'de hortum riski gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara vatandaşlara uyarı yapıldı.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara’nın kuzeyinde kuvvetli, Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Bolu çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, batı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri ile Bartın, Zonguldak çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Tokat çevreleri yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(29)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (31)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu.(28)
ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (25)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(36)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.