Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Pandemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi

Sıcaklık Kuzey ve Doğu Kesimlerde Yağışla Birlikte Azalacak

Hava sıcaklığı, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağışla birlikte 1 ila 4 derece azalacak, güneybatı kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Hatay, Osmaniye, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Muğla ve Antalya'nın kıyı ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Ege kıyıları, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Rüzgarın Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice, Batı Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Bilecik ve Sakarya çevreleri yağışlı geçecek.
Ege: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri hafif kar yağışlı geçecek.
Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın kıyı ilçeleri sağanak yağışlı geçecek.
İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Batı Karadeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Doğu Anadolu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu öğle saatlerinde bölgenin doğusu ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek.
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı. (5)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu. (12)
İzmir: Parçalı bulutlu. (14)
Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu. (14)
Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyı ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı. (17)
Bolu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı. (1)
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (15)
Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı. (1)
Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu. (9)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.