Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Sıcaklık mevsim normallerinin 7 derece üzerinde

ANKARA (ANKA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Ankara'nın doğusu, Giresun'un iç kesimleri, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, Akdeniz kıyısında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak esecek.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla İç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara'nın doğusu, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, kıyı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Giresun'un iç kesimleri, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık.(31)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(35)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(33)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (30)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık.(31)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (38)(ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.