Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı ANTALYA

'Sığınmacılar sorunu ertelenecek bir konu değil'

Başbakan Davutoğlu, sığınmacılar sorununun ertelenecek bir konu olmadığını, mülteciler konusunda Türkiye'nin ve Avrupa Birliği'nin ortak tavır almasının önemli olduğunu söyledi.

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında sığınmacılar sorununa ilişkin, "Bu konu zamana bırakılacak, ertelenecek bir konu değildir, aksine dakika bile kaybetmeksizin Suriyeli, Iraklı, Libyalı mülteciler konusunda Türkiye'nin ve Avrupa Birliği'nin ortak tavır alması önem taşır" dedi.

Davutoğlu, "Bu mücadeledeki kararlılığımız herkes tarafından bilinmelidir. Nitekim Türkiye'nin Kuzey Irak'taki operasyonları da dün ve bugün hava operasyonları devam etmiştir ve çok etkin bir şekilde hedeflere dönük olarak neticeler elde edilmiştir" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.