Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak’ta güvenlik güçleri tarafından dün düzenlenen operasyonda iki terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca yasa dışı geçişte bulunan bin 647 kişi yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamaya göre, dün Şırnak’ın Merkezi’nde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda iki terörist etkisiz hale getirildi ve üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet RPG-7 roketatar ele geçirildi. Tunceli’nin Merkez’inde ise güvenlik güçleri tarafından icra düzenlenen aramada yol üzerinde menfeze tuzaklanmış bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Ayrıca dört sığınakta toplam 500 kilo amonyum nitrat, 500 metre kablo ve muhtelif malzeme ele geçirildi. Bitlis’in Hizan ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi araması sırasında tespit edilen bir sığınakta 10 kilo amonyum nitrat, 65 metre kablo ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

YASA DIŞI GEÇİŞTE BULUNAN BİN 647 KİŞİ YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı geçişte bulunan bin 572 kişi yakalandı. Irak sınırında ise bir kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahale sırasında bin 450 paket sigara ele geçirildi. Öte yandan İran sınırında 2 bin 940 paket sigara ele geçirildi. Yunanistan sınırında ise 74 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.