Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Muhbir Hakkari bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

Şırnak'ta hain saldırı: 1 yüzbaşı şehit

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Ayvalık Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu, 4 asker yaralandı.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Ayvalık Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, gece terör örgütü PKK mensupları 5. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığına bağlı karakola roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Çıkan çatışmada yaralanan Yüzbaşı Ali Alkan, Şırnak Asker Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaralı 4 askerin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Baba evinde yas

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki baba evine acı haber ulaştı.

Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Şefik Atak, 30 yaşındaki şehidin Fatih Mahallesi’ndeki kız kardeşinin evinde kalan babası Hasan Alkan’a ve yakınlarına şehadet haberini verdi.

Evin bulunduğu cadde girişine Türk bayrağı asıldı. Şehit Alkan’ın 8 kardeşten en küçüğü olduğu, iki yıldır görev yaptığı Şırnak’tan bir yıl önce Osmaniye’ye izinli geldiği öğrenildi.

"Yiyecek istemişti, gönderdim, paket henüz ulaşmamıştı"

Baba Hasan Alkan, gazetecilere, oğlu ile en son 3 gün önce telefonla görüştüğünü söyledi.

Oğlunun, yöresel yiyeceklerden istediğini, hazırladıkları koliyi Şırnak'a gönderdiklerini anlatan Alkan, "Oğlum, vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşsün. Ben bu kadar derim. Allah onları da bu durumlara düşürsün inşallah. En son üç gün önce görüşmüştüm, yiyecek istemişti. Gönderdim, paket henüz ulaşmamıştı" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.