Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Hakan Tokur, kentte terör olayları nedeniyle istifa eden doktor olmadığını belirterek, "Sıkıntı arttıkça motivasyon artıyor. Her şeyin altından kalkacak güçteyiz ve halkımızın hizmetindeyiz" dedi.

İhtiyaç halinde Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na ambulans uçak indiğini dile getiren Tokur, terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle aile sağlığı merkezlerinin kapalı olduğunu kaydetti.

"Hastanelerin tüm polikliniklerinde hizmet veriliyor"

Tokur, söz konusu bölgelerde verilen sağlık hizmetine ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Cizre ve Silopi'de hastaneler ile 112 istasyonları ve acil servisler hizmetlerini sürdürüyor. Söz konusu iki ilçedeki vatandaşlar güvenlik gerekçesiyle ambulansla ya da araçlarının plakalarını 155'e bildirerek hastaneye gidiyor. İlaç, kan, tıbbi malzeme ve cihaz eksiğimiz bulunmuyor. Cizre ve Silopi'deki hastanelerin tüm polikliniklerinde hizmet veriliyor. Hastalar tedavilerinin ardından şartların uygun olması halinde evlerine ulaştırılıyor."

"Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun her gün Şırnak'taki sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi aldığını ve sorunlarla yakından ilgilendiğini belirten Tokur, hastanelerde doktor sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi.

Tokur, "Şırnak'ta terör olayları nedeniyle istifa eden doktor yok. Mecburi hizmetini tamamlayanlar gidiyor ve bu da çok normal bir şey. Burada çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Sıkıntı arttıkça motivasyon artıyor. Her şeyin altından kalkacak güçteyiz ve halkımızın hizmetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Şırnak'ta sağlık personelinin görevinin başında olduğuna dikkati çeken Tokur, kentteki sağlık personeliyle çalışmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.