Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Şırnak’ta Üç Terörist Teslim Oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan üç terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, 29 Kasım tarihli operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Muş’ta güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet keskin nişancı piyade tüfeği ele geçirildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu üç terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ise gerçekleştirilen operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, bin 228 kilogram esrar ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

YASA DIŞI SINIR GEÇİŞİNDE  716 KİŞİ YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 591 kişi yakalandı. Irak sınırında 9 bin,İran sınırında ise 9 bin 310 paket sigara ele geçirildi. Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 125 kişi yakalandı.

ASOS BÖLGESİNDE 80’DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ”

Açıklamada, 27 Kasım’da Irak’ın kuzeyinde bulunan Asos bölgesine düzenlenen hava harekatında, aralarında bölge sorumlularının yer aldığı 80’den fazla teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristin ise yaralandığı belirtildi. Harekatta ayrıca büyük bir cephanelik ile silahlı iki aracın ve örgüt tarafından kullanılan sığınak ve barınakların büyük oranda tahrip edildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.