Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Sivil Toplum Kuruluşlarından Kınama Mesajı

Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısı sonrasında sivil toplum kuruluşları kınama mesajları yayımladı. Basın açıklaması yapan TOBB, TÜSİAD, Gıda-İş, İTO, TZOB, TMMOB ve TİSK saldırıyı kınadı.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen hain saldırıya ilişkin bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası adına insanlık dışı bu terör saldırısını gerçekleştirenleri lanetlediklerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda terör çirkin, insanlık dışı yüzünü maalesef ki bir kez daha göstermiştir. Bu olay hepimizin ciğerini yakmıştır. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar, asla amacına ulaşamayacaktır."
 
TÜSİAD: Bu saldırı da ülkemizin ve uluslararası toplumun huzurunu hedef almıştır

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği, yayımladığı açıklamada, hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının acısını en derinden paylaştıklarını ve yaralılara acil şifalar dilediklerini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Son dönemde üzülerek şahit olduğumuz tüm insanlık dışı saldırılar gibi, bu saldırı da, ülkemizin ve uluslararası toplumun huzurunu, demokratik ve açık toplum düzenini hedef almıştır. Şiddet ve teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye’nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir."


Gıda-İş: Sivillere Yönelen Saldırıları Lanetle Kınıyoruz
 
Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası, Atatürk Havalimanında gerçekleşen terör saldırısını lanetleyerek, “Sivillere yönelen saldırıları lanetle kınamalıyız fakat ülkemizi bombalar ile anılır hale getiren iç ve dış politikaların hesabını da siyasi iradeye sormamız gerekmektedir” dedi.
AKP’nin dış politikası ve içeride hayata geçirdiği savaş politikalarının sorgulanması gerektiği belirtilen açıklamada, “AKP yönetimi, ülkemizde kaybettiğimiz her insanımızın hesabını vermelidir ve acilen politika değişikliğine gitmelidir. Dış politikadaki yayılmacı ve komşu ülkelerin iç işlerine müdahale eden bu anlayış ülkemize acı ve gözyaşından başka bir şey getirmemektedir” ifadeleri yer aldı.
 
İTO Saldırıyı Lanetledi
 
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:
 
"Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Yüreklerimiz bir kez daha yandı.
Yetmiş iki milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük.
Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."
 
TZOB: Milletimize Başsağlığı Diliyorum
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınadığını belirttiği açıklamada, “Alçakça düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
TMMOB: Atatürk Havaalanı’nda Kan Ve Ölüm Kusanları Şiddetle Ve Nefretle Kınıyorum
 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, inşaat mühendisleri olarak barıştan, demokrasiden ve medeniyetten yana olduklarını belirttiği açıklamada, “ Atatürk Havaalanı’nda ve diğer yerlerde kan ve ölüm kusanları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu nedenle başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve kişilerin teröre karşı birlikte mücadele etmelerini ve dayanışma içinde olmalarını önemle diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
TİSK Saldırıyı Şiddetle Kınadı
 
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısının tüm dünya vatandaşlarını hedef aldığını belirterek,   “TİSK Yönetim Kurulu olarak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden birlikte hareket ederek bu zor günleri en kısa sürede atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.