Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa suvul toplum kuruluşları POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Ltd. finansal sonuçları esnaf annesinin ölümüne sebeb oldu ORDU ankara itfaiyesi

Siyasi Partilerin Milletvekili Aday Listelerinde Yarın Son Gün

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri milletvekili aday listelerini en geç yarın Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlıklar devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından (YSK) hazırlanan takvime göre, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç yarın saat 17.00’ye kadar Kurula sunacak.

Bağımsız milletvekili adayları da en geç yarın saat 17.00’ye kadar il seçim kurullarına başvuru yapacak. Siyasi partiler, aday listeleri ve bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlayacak. Bağımsız adayların adaylıktan vazgeçmelerinin de son günü olacak.

Milletvekili geçici aday listeleri, Kurul tarafından Resmi Gazete’de 26 Mayıs’ta yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Geçici aday listelerine itirazlar 27 Mayıs saat 15.00’te sona erecek ve 23.59’a kadar itirazlar karara bağlanacak. YSK tarafından milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete’ye 30 Mayıs’ta gönderilecek.

YSK’nın kararına göre, seçime AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR girecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.