Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

Siyasilerden Şanlıurfa Açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçiminde, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bazı sandıklarda blok oy kullanılması ve seçim güvenliğiyle ilgili iddialara cevapsız kalmayan siyasiler, Şanlıurfa’ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

-Bahçeli: Hiçbir Engelleyici Faktör Rol Oynayamayacaktır-

24 Haziran seçimleri için oyunu kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sandık başında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Suruç ‘ta yaşandığı ileri sürülen sandık güvenliği ihlali iddiaları hakkında sorulan soruya, “Henüz bir bilgi sahibi değilim ancak Sayın İçişleri Bakanı ve diğer yetkili kuruluşların sorumluları gerekli her türlü tedbiri almıştır. Hiçbir engelleyici faktör rol oynayamayacaktır. Sonuç itibariyle sağlıklı bir seçim ortaya çıkacak” yanıtını verdi.

-Akşener’den Şanlıurfa Paylaşımı-

Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, “Şanlıurfa'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Milletin oyunu özgürce ve güven içerisinde kullanabilmesi devletin namusudur. Konuyla ilgili devlet görevlilerini, devletin namusuna sahip çıkmaya davet ediyorum” paylaşımında bulundu.

-YSK Başkanı Güven: İdari Ve Adli İşlem İçin Gerekli Girişimlerde Bulunulmuştur-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bazı sandıklarda blok oy kullanılması ve asayişle ilgili iddialar konusunda açıklama yaptı. YSK Başkanı Güven, "İdari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur." dedi.

-“Biz Buradayız Başaracağız”-

Seçim güvenliği çalışmalarını izlemek üzere Şanlıurfa’da bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

“Şanlıurfa’da 30’a yakın köyde müşahitlerimiz baskı ile uzaklaştırıldı. Canhıraş bir mücadele devam ediyor. Ne olursa olsun milli irade kazanacak. Urfa'da yaşanan hadiselerin, mücadelelerin özü gelmeyenlerin (çoğunlukla kadınların) yerine ısrarla ve zorla oy kullanılmak istenmesidir. Ama merak etmeyin, sonuna kadar mücadeleye devam. Biz buradayız, başaracağız. Kayıtlarımız var, itirazlarımız hazır. Geçmiş seçimde sonradan mühür basılan ve videosu çekilen sandığı iptal ettirdiğimiz gibi bunların da iptalini sağlayacağız. “Herkesin bir gözü Urfa’da olsun. Ciddi mücadele veriyoruz. Başaracağız. ”

-“Gerekli İtirazları Yapacağız”-

Seçim çalışmalarını yakından takip eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir şu paylaşımda bulundu:

“Müşahitlere yönelik darp ve tehditler nedeniyle, Şanlıurfa merkez Eyyübiye, Halliye ve birçok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldık. Şimdiden sandıklar boşaltılarak, blok oy kullanmaya hazır hale getirildi. Valiyle görüştüm, tutanakları tuttuk. Gerekli itirazları yapacağız.”

-“Bütün Usulsüzlükleri Tutanak Altına Alıp İtiraz Ediyoruz”-

Öte yandan Şanlıurfa’da bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu ise şu açıklamalarda bulundu:

“Şanlıurfa’dayız, gönüllülerimizi bazı köylere sokmadılar, bazı yerlerde darp edilen arkadaşlarımız var, kadınların yerine oy kullanılıyor. Gelmeyenler yerine blok oy kullanılmak isteniyor. Arkadaşlarımız her türlü usulsüzlüğe direniyor. Can güvenliği olmayanları merkeze çağırdık. Herkesin sağlığı iyi, birçok yerde müşahitlerimiz göreve devam ediyor. Bütün usulsüzlükleri tutanak altına alıp itiraz ediyoruz. Usulsüz sandıkları iptal ettireceğiz. Arkadaşlarımızca çekilmiş videolar, fotoğraflar var. Usulsüzlük yapılan her sandığı iptal ettireceğiz. ”dedi.

-Çıray’dan Şanlıurfa Valisine Açıklama Çağrısı-

Seçim güvenliği ihlali iddialarına dikkat çeken İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise Şanlıurfa Valisini açıklama yapmaya davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.