Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan

"Sizde Hiç Ahlak, Vicdan Yok Mu?"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cinsel istismar cezasını düzenleyen önergeye ilişkin, “Kız çocuklarına tecavüz edenlere af getiriyor. Siz de vicdan yok mu? Siz de ahlak yok mu?” dedi.
 
CHP Genel Başkanı, Trabzon'da yapılan İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
“Parlamentoda görüşülen bir yasa var. Kız çocuklarına tecavüz edenlere af getiriyor. Siz de vicdan yok mu? Siz de ahlak yok mu? Düşünün, 5 yaşında, 6 yaşında 10 yaşında kız çocuğuna tecavüz edilecek tecavüzcüsüyle evlenirse af getiriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ya 5 kişi tecavüz etse, bir kişi ben evleniyorum dese herkes beraat edecek. Ahlaka bakın, böyle bir ahlak olabilir mi? Bunun neresi insanlık, insanlığa sığmaz.”
 
Başkanlık Tartışması
 
Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle kadınları yürekten kutladığını ifade etti. “Bütün bu dertler varken Türkiye’nin derdi, bunları unutmuşuz, bir kişiye nasıl koltuk bulabiliriz, başkanlık koltuğu” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
 
“Tarafsızlık önemlidir. Bu nedenle cumhurbaşkanları tarafsızlık üzerine yemin ederler. Niçin, herkesi temsil ettikleri için. Bir partiyi değil, zengini fakiri değil. Bunu değiştirmek istiyorlar. Ne diyorlar, partili cumhurbaşkanlığı, başkan demeyelim de başkan dersek kötü anlaşılıyor, yanlış anlaşılıyor. Biz buna başkanlık demeyelim, cumhurbaşkanlığı diyelim, partili cumhurbaşkanlığı. O zaman devletin bütününü temsil eder mi, hayır…
 
CHP olarak bizi temsil etmez. Abdullah Gül bizi temsil ediyordu, Necdet Sezer bizi temsil ediyordu, Süleyman Demirel,  Turgut Özal bizi temsil ediyordu ama hiçbiri partili değildi, ayrıldılar partileriyle ilişkileri kesildi. Diyorum ki ben bununla siz rejimi değiştirmek istiyorsunuz. Hayır diyorlar.
 
“Milleti Aptal Yerine Koymaya Kimsenin Hakkı Yok”
 
Milleti aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yok. Rejimi değiştiriyorsunuz. Üstelik gelecek olan başkan hakimleri o tayin edecek, valileri o tayin edecek, büyükelçileri o tayin edecek, milletvekillerini de o tayin edecek yani güçler ayrılığı değil, güçlerin birliği, bir kişi bütün yetkilere sahip olacak. ‘Bu partili cumhurbaşkanı’…  Akşam gazetesinin yazı işleri müdürünü ve ekibini kutluyorum. ‘Tam başkanlık’ diye manşet attı. Doğru. Peki Amerikan modeli mi, hayır onunla ilgisi yok. Bütün yetkiler bir kişide. Amerikan başkanı büyükelçi tayin edemez. Bir ülkenin rejimini bir ülkede bir kişi belirleyemez. Bir partide belirleyemez. O ülkenin rejimini tarihi koşulları belirler, sosyolojik koşulları belirlerler. 140 yıllık parlamenter sistemimiz var.”
 
“Başkanlık Sistemini İki Kişi İstiyor”
 
Başkanlık sistemini iki kişinin istediğini, birinin içeride, birinin dışarıda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
“Dışarıda olanı biliyoruz, Sayın Erdoğan ısrarla başkanlık sistemi olacak diyor. İstediğim gibi yönetirim diyor. Bir tanesi de içeride, o da Abdullah Öcalan. Öcalan, ‘ne ev hapsi ne de af bunlara gerek kalmayacak, herkes hepimiz özgür olacağız, başkanlık sistemi düşünülebilir, biz Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz, AKP ile bu temelde başkanlık ittifakına girebiliriz.’ Bunlar İmralı notları diye kitap haline getirildi. Hangi partiden olursa olsun eğer bu ülkenin bekasını düşünüyorsak, bu ülkenin geleceğini düşünüyorsak, bu ülkenin birliğini düşünüyorsak maceralardan uzak durmak zorundayız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.