Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli

Son Bir Haftada 12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içinde ve dışında yürütülen terörle mücadele operasyonlarında son bir haftada 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 askerin şehit olduğunu ve 6 askerin yaralandığını açıkladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan terörle mücadeleye ilişkin haftalık bilgilendirme Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Buna göre, 18 Ekim - 26 Ekim tarihlerinde Siirt, Diyarbakır, Ağrı, Mardin, Şırnak, Hakkâri ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildi.

2 ASKER ŞEHİT OLDU 6 ASKER YARALANDI

İcra edilen operasyonlarda yurt içinde ve dışında 12 terörist etkisiz hale getirildi, 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Operasyonlarda bir adet RPG-7 R/A, 12 adet piyade tüfeği, 8 adet tabanca, 2 adet makinalı tabanca bin 422 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 35 kilogram amonyum nitrat, 9 kilogram C-4 ve A-4 patlayıcı madde, 16 adet el bombası, 2 adet telsiz ele geçirildi ve 8 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 7 adet silah mevzii, sığınak ve depo kullanılamaz hale getirildi.

KAÇAKÇILIK VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 10.6 kilogram uyuşturucu, 20 litre kaçak akaryakıt, 14 bin 734 paket kaçak sigara, 72 adet muhtelif silah, 15 adet cep telefonu ve 213 adet kaçak küçükbaş hayvan ele geçirildi.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI

Afrin bölgesinde, başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 585 oldu. Harekât kapsamında bugüne kadar 299 adet mayın ve bin 616 adet EYP imha edildi.

MÜNBİÇ’TE 66’INCI DEVRİYE

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hatta 66 bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.