Öne Çıkanlar meclis Ebru Gündeş Ambulans Şoförü Andrei Baronov Avrupa İçerisinde En Hızlı Büyüyen Sektördür 18 ekim mhp grup toplantısı Diş Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan 40 Meslek meclis başkanı laiklik açıklamaları yeşil türbe ambulans ted

Son Bir Haftada 28 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içerisinde iç güvenlik operasyonlarında toplam 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, 24 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 2 bin 429 operasyon yapıldı.

Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 171 PKK/KCK, 6 sol, 43 DEAŞ, 461 FETÖ/PDY’li olmak üzere 681 kişi terör, 4 bin 204 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 187 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 5 bin 72 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada yurt içinde 9’u ölü, 11’i sağ, 8’i teslim olmak üzere 28 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda 3 ilde sığınak, barınak, mağara kullanılamaz hale getirildi. 16 ağır ve uzun namlulu toplam 20 silah, 13 adet el bombası, 506 kilogram patlayıcı madde, 7 adet el yapımı patlayıcı, mayın imha edildi, bin 567 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 3 bin 54 operasyonda esrar, eroin, metamfetamin, kannabinoid (bonzai), ectasy, captagon, sentetik ecza, kök kenevir bitkisi, kaçak sigara ve akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 4 bin 204 kişi gözaltına alındı.

 ASAYİŞ UYGULAMALARI

 Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenli ve konforlu bir şekilde okula ulaşmaları amacıyla; 24 Eylül 2018 günü, ülke genelinde eş zamanlı olarak 49 bin 209 personelin katılımıyla okul çevrelerinde uygulama yapıldı ve servis araçları kontrol edildi. Bu kapsamda okulların çevrelerinde 287 bin 799 şahsın sorgulaması yapıldı ve aranan 568 şahıs yakalandı. 39 bin 160 okul servis aracının denetimi yapıldı, “Okul Servis Araçları Yönetmeliği”ne uymadıkları tespit edilen 3 bin 378 servis aracına cezai işlem uygulandı.

Ayrıca yasa dışı bahis oynatıldığı tespit edilen 7 iş yeri ve 361 şahıs hakkında işlem yapıldı, 86 aranan şahıs yakalandı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 349 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 285 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

 DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

485’i denizlerde olmak üzere toplam 8 bin 610 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 187 organizatör gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.