Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Son Bir Haftada 56 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir hafta içerisinde biri sözde lider kadroda olmak üzere toplam 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen terör operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Yurt içerisinde ve dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesinin kararlılıkla sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, son bir hafta içerisinde PKK/KCK terör örgütü tarafından barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullanılan Şırnak, Hakkâri, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonların aralıksız devam ettiği kaydedildi. Buna göre, operasyonlarda,

1’i sözde lider kadroda olmak üzere toplam 56 terörist etkisiz hale getirildi, 15 adet piyade tüfeği ve 1 adet tabanca olmak üzere toplam 16 silah ele geçirildi, tespit edilen 22 adet EYP ve 7 adet silah mevzi, sığınak ve barınak imha edildi. Bu operasyonlarda 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

KAÇAKÇILIK OLAYLARI YÜZDE 32 AZALDI

Açıklamada, yapımı devam eden Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi dâhil olmak üzere alınan tedbirlerle hudut güvenliğinin etkin olarak yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda kara sınırlarında Ocak-Haziran 2018’de meydana gelen olaylar 2017’nin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, yakalanan kişi sayısı yaklaşık olarak yüzde 18 artışla 171 bin 973’ye ulaştı. Bu tedbirler sayesinde kaçakçılık olaylarında ise yüzde 32 oranında azalma meydana geldi. Son bir hafta içinde kara sınırlarından yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan 3 bin 448 kişi yakalandı.

PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar sonucunda, 27 bin 26 paket kaçak sigara ve 6 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

MÜNBİÇ’TEN YAPILAN TACİZ VE SALDIRILARA KARŞILIK VERİLİYOR

Açıklamada, hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak, sivilleri korumak, yaşanan terör olaylarından zarar görmelerini engellemek amacıyla gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekâtında, TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusunun Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanı kontrol altına aldığı ifade edildi.

Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, PKK/KCK/PYD/YPG terörist unsurlarının, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasının hassasiyetle sürdürüldüğü ifade edildi. Bu kapsamda, Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa kapsamında karşılık verildiği kaydedildi. Açıklamada, bölgede yürütülen normalleşme (altyapı, üstyapı, yerel yönetimlerin desteklenmesi vb.) çalışmalarına katkı sağladığı belirtildi.  

Açıklamada, İdlib Bölgesinde, Astana görüşmeleri kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak amacıyla TSK birliklerinin Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yaptığı kaydedildi. Buna göre, İdlip bölgesinde 13 Ekim 2017’den bugüne kadar 12 Gözlem Noktası tesis edilerek faaliyete geçirildi.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI

Açıklamada, Zeytin Dalı Harekatına da değinildi. Zeytin Dalı Harekâtının başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 513 olduğu belirtildi. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda ise bugüne kadar 54 asker şehit oldu, 234 asker de yaralandı.

Harekât kapsamında bugüne kadar 243 adet mayın ve bin 283 adet EYP tespit edilerek imha edildi.

MÜNBİÇ BÖLGESİ

Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanıldığı anımsatılan açıklamada, iki ülke tarafından altı adet bağımsız devriye faaliyeti gerçekleştirildiği, müteakip devriye faaliyetlerinin planlama çalışmalarına devam edildiği vurgulandı.

Açıklamada, Müteakip Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde, Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ve bölgede Türkiye-ABD denetiminde, huzur, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.