Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Son Bir Haftada 68 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, son bir haftada, ikisi sözde lider kadroda olmak üzere 68 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı son bir hafta içinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Ağrı ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği kaydedildi.

Buna göre, son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, ikisi sözde lider kadroda bulunan, yurt içinde 12 ve yurt dışında 56 olmak üzere toplam 68 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 17 adet piyade tüfeği, iki adet kannas keskin nişancı tüfeği, 4 adet tabanca, 9 adet 120 mm havan mühimmatı, 20 adet RPG-7 roketatar, 300 adet doçka uçaksavar ve çok miktarda hafif silah mühimmatı ile 19 adet el bombası, iki adet mayın, 2 adet keskin nişancı silah dürbünü, 7 adet telsiz, 15 adet fünye, 5 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi, 20 adet EYP imha edildi.

9 ASKER ŞEHİT OLDU

Açıklamada, 9 askerin şehit, 9 askerinde yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik sınırda alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 20 bin 820 paket kaçak sigara, 295 litre kaçak akaryakıt, 85.7 kilogram uyuşturucu madde ve 38 adet cep telefonu ile 85 adet kaçak küçükbaş hayvanın ele geçirildiği ifade edildi.

SINIR DIŞI OPERASYONLAR

Açıklamada, sınır güvenliğini tesis etmek, DEAŞ Terör Örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekâtında, TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı belirtildi.

Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekâtının başarı ile devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 584 olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 55 bağımsız devriye faaliyeti gerçekleştirildiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.