Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Son Bir Haftada 84 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içinde ve dışında yürütülen terörle mücadele operasyonlarında son bir haftada 84 terörist etkisiz hale getirildiğini, 1 Askerin yaralandığını açıkladı.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan terörle mücadeleye ilişkin haftalık bilgilendirme Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Buna göre, 14 – 20 Aralık 2018 tarihlerinde PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Tunceli’de yürütülen orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildi.

84 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İcra edilen operasyonlarda yurt içinde ve dışında 84 erörist etkisiz hale getirildi, 1 Asker yaralandı.
Operasyonlarda, Sekiz adet piyade tüfeği, iki adet dragunov keskin nişancı tüfeği, iki adet tanksavar silahı, bir adet doçka uçaksavar makinalı tüfek, bir adet makinalı tabanca, bir adet AT-4 tanksavar füze,  8.972 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 220 adet doçka uçaksavar mühimmatı, bir adet 120 mm.lik havan mühimmatı, yedi adet 60 mm.lik havan mühimmatı, iki adet anti personel mayını, iki adet anti tank mayını, 55 adet tanksavar roketi, 41 adet el bombası, 23 adet muhtelif telsiz ile el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 517 kg amonyum nitrat, 36,5 kg patlayıcı madde, dört kilogram tahrip kalıbı, 280 adet fünye, 143 adet LPG tüp ele geçirilmiş ve 37 adet el yapımı patlayıcı madde imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 61 adet silah mevzii, sığınak ve depo kullanılamaz hale getirildi.

KAÇAKÇILIK VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 100 gr kubar esrar, 349 paket kaçak sigara ve 33 lt kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.