Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka azerbaycan istanbul eNBE çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Rino virüs Shu Jueting

Son Bir Haftada Biri Üst Düzey 18 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 1’i sözde üst düzey toplam 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat, (JÖH) Polis Özel Harekat, (PÖH) Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca 2 bin 829 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 199 PKK/KCK, 19 sol, 71 DEAŞ, 667 FETÖ/PDY’li olmak üzere 956 kişi terör, 4 bin 954 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 187 kişi de düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 6 bin 97 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada içerisinde aralarında İçişleri Bakanlığı’nın terör arananlar listesinde gri kategoride yer alan Zülfikar kod adlı Yusuf Tunç’un da bulunduğu 1’i sözde üst düzey 2’si ölü, 16’sı sağ, olmak üzere 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda 7 ilde 19 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi. 19’u ağır ve uzun namlulu toplam 34 silah, 17 el bombası, 48 kilogram patlayıcı madde, bin 747 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi, 20 el yapımı patlayıcı imha edildi.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 3 bin 558 operasyonda, esrar, eroin, kokain, afyon sakıtı sentetik kannabinoid metamfetamin, uyuşturucu hap, kenevir bitkisi ve kaçak sigara ile akaryakıt ele geçirildi.

Ticari taksilerde seyahat eden vatandaşların güvenilir hizmet almalarını sağlamak amacıyla ticari taksi ve şoförlerine yönelik 10 büyük ilde eş zamanlı olarak 497 noktada bin 546 müşteri olarak binen sivil polisin katılımı ile “Taksi Uygulaması” denetimi yapıldı. Uygulamada, 4 bin 539 şahıs sorgulandı ve 4 bin 197 araç denetlendi. 195 şahıs hakkında adli-idari işlem yapıldı, 9 aranan şahıs yakalandı, 3 adet aranan araç tespit edildi, 66 adet araç trafikten men edildi, toplam bin 279 araç şoförüne 297 bin 697 TL para cezası kesildi.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 250 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 227 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE

641’i denizlerde olmak üzere toplam 6 bin 678 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 187 organizatör ise gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.