Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

Son Bir Haftada Toplam 62 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Son bir haftada yapılan operasyonlarda, birisi İçişleri Bakanlığı’nın kırmızı listesinde yer alan Bager Andok kod adlı Fatih Özden olmak üzere 4’ü sözde lider kadroda bulunan, yurt içinde 22 ve yurt dışında 40 olmak üzere toplam 62 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda, bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) 31 Ağustos - 6 Eylül 2018 tarihleri arasında yurt içine ve yurt dışında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Şırnak, Siirt, Hakkari, Diyarbakır, Mardin ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, birisi kırmızı listede yer alan Bager Andok kodadlı Fatih Özden olmak üzere 4’ü sözde lider kadroda bulunan, yurt içinde 22 ve yurt dışında 40 olmak üzere toplam 62 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 17 adet piyade tüfeği, 1 adet AT-5 Tanksavar Füzesi,1 adet 107 milimetrelik ÇNRA namlusu, 27 adet 60 milimetrelik havan mühimmatı, 12 adet RPG-7 Roketatar mühimmatı ile çok miktarda hafif silah mühimmatı, 16 adet el bombası, 1 adet termal kamera, 3 adet telsiz, 285 kilogram amonyum nitrat ve 2 ton 300 kilogram El Yapımı Patlayıcı (EYP) yapımında kullanılacak patlayıcı madde ele geçirildi, 19 adet EYP imha edildi. Operasyonlarda, bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 51 bin 100 paket kaçak sigara, 2 bin 690 litre kaçak akaryakıt, 179 bin adet kök kenevir ve 296 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI

Afrin Bölgesi’ndeki Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren 4 bin 573 terörist etkisiz hale getirildi. Harekât kapsamında bugüne kadar 265 adet mayın ve bin 395 adet EYP imha edildi.

-MÜNBİÇ-

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta 41 bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

Anahtar Kelimeler:
Içişleri Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.