Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf

Son Bir Haftada Yurt İçinde Ve Dışında 44 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak, Mardin, Erzurum, Bingöl ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, yurt içinde 30 ve yurt dışında 14 olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı, 20 - 27 Temmuz tarihleri arasında yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Şırnak, Mardin, Erzurum, Bingöl ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlarda yurt içinde 30 ve yurt dışında 14 olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi.

2 Asker Şehit Oldu, 7 Asker Yaralandı

Operasyonlarda, 24 adet piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 180 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 12 adet RPG-7 roket atar mühimmatı, 7 adet roketatar sevk fişeği, 6 adet top mermisi, 1.5 kilogram tahrip kalıbı, 5 adet el bombası, 6 adet muhtelif şarjör, 18 adet fünye, 9 adet antipersonel mayını, 1 adet antitank mayını, 9 kilogram C-4 patlayıcı, 26.3 kilogram petn patlayıcı, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet el dürbünü,1 adet el telsizi, 10 kilogram amonyum nitrat, 21 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ve 6 adet EYP imha edildi.

Teröristler tarafından kullanılan 6 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Yasa Dışı Geçiş Yapmaya Çalışan 4 Bin 861 Kişi Yakalandı

1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 193 bin 773 kişi, son bir haftada 4 bin 861 kişi yakalandı. Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 150 litre kaçak akaryakıt ve 66 bin 370 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Zeytin Dalı Harekâtı

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 546 oldu. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 asker şehit oldu, 240 asker yaralandı. Harekât kapsamında bugüne kadar 251 adet mayın ve bin 346 adet EYP imha edildi.

Münbiç

Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 20 adet bağımsız devriye faaliyeti icra edildi.

Açıklamada, söz konusu devriye faaliyetlerinin planlama ve icrasına devam edileceği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.