Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

Son İki Haftada 86 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, 17 -31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 86 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından 17 – 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyon ve faaliyetlere ilişkin açıklama yapıldı. TSK’nın yurt içi ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmekte olduğu belirtilen açıklamada, 17-31 Ağustos tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Hakkâri ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği belirtildi.

OPERASYONLARDA 8 ASKER ŞEHİT OLDU

Bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda altısı sözde lider kadroda olmak üzere, yurt içinde 58 ve yurt dışında 28 olmak üzere toplam 86 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 19 adet piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet makinalı tüfek, 1 adet RPG-7 roket atar ile bol miktarda silahlara ait mühimmat, 19 adet el bombası, 5 adet telsiz, 5 kilo amonyum nitrat, 5 kilo C-4 patlayıcı madde ve 21 kilo tahrip kalıbı ele geçirilirken, 12 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Düzenlenen operasyonlar sırasında 8 asker şehit oldu, 16 askerin ise yaralandı.

75 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 75 bin 823 paket kaçak sigara ve 29 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

İDLİB’TE 12 GÖZLEM NOKTASI FAALİYETTE

Açıklamada, İdlib Bölgesinde, Astana mutabakatı kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapmakta olduğu ifade edildi. Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 13 Ekim 2017 tarihinden itibaren planlı 12 Gözlem Noktasının faaliyete geçirildiği belirtilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede çatışmaların sona erdirilerek huzur ve istikrar ortamının teminine yönelik faaliyetlerini, Astana’da garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmekte olduğu vurgulandı.

ZEYTİN DALI HAREKATINDA 4 BİN 573 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK tarafından 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla devam etmekte olduğu ifade edilen açıklamada, 12 Temmuz itibariyle Yerel Kolluk kuvvetlerinin göreve başladığı dile getirildi. TSK unsurlarınca Kızılay, AFAD ve BM tarafından sağlanan insani yardımların bölgeye erişimi konusunda gerekli destek sağlandığı; Afrin’de hayatın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmekte olduğu belirtilirken, harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 573 olduğu kaydedildi.

Harekat kapsamında 54 askerin şehit olduğu, 240 askerin yaralandığı dile getirilirken, 18 Mart’ta kontrol altına alınan Afrin’de bugüne kadar 264 adet Mayın ve bin 392 adet El Yapımı Patlayıcının tespit edilerek imha edildi.

MÜNBİÇ’TE DEVRİYE FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK

Daha önce mutabık kalınan Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, 18 Haziran’dan itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlandı. 31 Ağustos itibariyle iki ülke tarafından 38 bağımsız devriye faaliyeti icra edildiği, söz konusu devriye faaliyetlerinin planlama ve icrasına devam edilmekte olduğu belirtildi.

Açıklamada, müteakip dönemde, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen yakın işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ile bölgede Türkiye-ABD denetiminde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edileceği vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.