Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir

Sosyal Medyada Afrin Operasyonuna Terör Propagandası Yapan 24 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığı, “Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 kişinin gözaltına alındığını” bildirdi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son bir hafta içinde Jandarma Özel Harekat, (JÖH) Polis Özel Harekat, (PÖH) Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Hava ve Kara unsurlarınca bin 61 operasyon yapıldı.

Açıklamada, terör örgütlerine yardım, yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 170’i PKK/KCK, 11’i aşırı sol, 27’si DEAŞ ve 615’i FETÖ/PDY’den olmak üzere toplam 823 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonlarda 3 bin 780 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 71 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 674 kişinin gözaltına alındığı ifade edilirken, “Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şahısın gözaltına alındığı” kaydedildi.

12 TERÖRİSTİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye genelinde yürütülen operasyonlarda, son 1 haftada yurt içinde terör arananlar listesinin Gri Kategorisinde aranan Welat-Can kod adlı Remzi Büyük’ün de aralarında bulunduğu toplam 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonlarda, Diyarbakır’da 20, Şırnak’ta 6, Tunceli’de 5, Van’da 3 ve Hakkâri’de 1 olmak üzere 35 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi.

Ayrıca 20’si ağır ve uzun namlulu toplam 26 silah, 367 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 25 el bombası, 3 bin 804 adet muhtelif mühimmat ele geçirilen operasyonlarda, 3 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

3 BİN 780 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik yapılan 2 bin 536 operasyonda, piyasa değeri 33 milyon 258 bin 994 TL olan 2 bin 396 kilogram esrar, 366 kilogram eroin, 0.68 kilogram kokain, 1.41 kilogram sentetik kannabinoid maddesi, 34 kilogram metamfetamin, 80 bin 918 adet uyuşturucu hap ve 6 bin 740 kök kenevir bitkisi ele geçirilirdi.

Aynı zamanda piyasa değeri 4 milyon 72 bin 810 TL olan 488 bin adet kaçak sigara, 142 bin 688 litre akaryakıt da ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 780 kişi gözaltına alındı.

SOKAK SATICILARINDAN 68 KİLOGRAM UYUŞTURUCU MADDE ÇIKTI

Sokak satıcılarına yönelik; okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve operasyonlarda 498 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonlarda 68 kilogram uyuşturucu madde, 14 bin 693 adet uyuşturucu hap, 2 bin 892 kök kenevir ile 43 tabanca, tüfek ele geçirildi.

BİN 138 SOSYAL MEDYA HESABI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILDI

Siber suçlarla mücadelede operasyonların düzenlendiği bildirilen açıklamada, “Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren bin 138 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 364 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır” denildi.

7 BİN 532 ‘DÜZENSİZ GÖÇMEN’ YAKALANDI

Ayrıca düzensiz göçle mücadelede 330’u denizlerde olmak üzere 7 bin 532 ‘düzensiz göçmen’ yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 71 organizatör yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.