Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Sözde Sorumlular Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında aralarında ‘Terörden Arananlar’ listesinde turuncu kategoride Yusuf kod adlı İlker Tezer, gri kategoride Ciğerhun Amed kod Ahmet Doğuru, “sözde sorumlu” olduğu tespit edilen Hamgin Ararat kod Mehmet Nuri Özer, Demhat kod adlı Hüseyin Eyyübi ve Silan kod adlı Zeynep Ekdi’in de aralarında bulunduğu 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat, (JÖH) Polis Özel Harekat, (PÖH) Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca 2 bin 451 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 152 PKK/KCK, 4 sol, 21 DEAŞ, 334 FETÖ/PDY’li olmak üzere 511 kişi terör, 2 bin 798 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 98 kişi de düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 3 bin 407 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada içerisinde aralarında ‘Terörden Arananlar’ listesinde turuncu kategoride Yusuf kod adlı İlker Tezer, gri kategoride Ciğerhun Amed kod Ahmet Doğuru, “sözde sorumlu” olduğu tespit edilen Hamgin Ararat kod Mehmet Nuri Özer, Demhat kod adlı Hüseyin Eyyübi ve Silan kod adlı Zeynep Ekdi’in de aralarında bulunduğu 25’i ölü, 10’u sağ, 9’u teslim olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda 3 ilde 3 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi. 20’si ağır ve uzun namlulu toplam 23 silah, 66 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 13 el bombası, 4 bin 484 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi, 7 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Uyuşturucu Ve Kaçakçılık İle Mücadele

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 2 bin 376 operasyonda, esrar, eroin, kokain, afyon sakıtı sentetik kannabinoid metamfetamin, uyuşturucu hap, kenevir bitkisi ve kaçak sigara ile akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 2 bin 798 kişi gözaltına alındı.

Sokak satıcılarına yönelik, okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 409 şüpheli gözaltına alındı

Asayiş Uygulamaları

Genel güvenlik ve sağlık açısından risk teşkil eden unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi ve yakalanması, kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi ve terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla 04-05 Ağustos tarihleri arasında yurt genelinde 4 bin 53 personelin katılımıyla rezidans, apart daire ve stüdyo evler şeklinde otel gibi kullanılan günübirlik evlere yönelik denetlemelerin 5’incisi gerçekleştirildi. Denetlemelerde, kontrol edilen 8 bin 165 evden 68’i kapatıldı, 543 ev sahibine 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefet etmekten toplamda 2 milyon 382 bin 254 TL idari para cezası uygulandı, 36 aranan şahıs yakalandı.

Siber Suçlarla Mücadelede

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 333 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 261 kişi hakkında yasal işlem uygulandı.

Düzensiz Göçle Mücadelede

322’si denizlerde olmak üzere toplam 3 bin 6 düzensiz göçmen yakalandı, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 98 organizatör gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.