Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Sözleşmeli Çalıştırılan Personele “Terör” Kriteri Getirildi

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yapılan değişiklikle kamu kurum ve kuruluşları, personelin “terör örgütü propagandası” yapması durumunda sözleşmeyi tek taraflı feshedilecek.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu değişiklikle kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışan personelin, “Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olması, bu örgütlere yardım etmesi, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanması ya da kullandırması, bu örgütlerin propagandasını yapması” durumlarında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca sözleşmesi tek taraflı feshedilecek
.
Düzenlemeyle yurt dışında çalıştırılacak yabancı uyruklu personele Noel, Nevruziye, Ramazan, Tatil ikramiyeleri ve benzeri nitelikte diğer ikramiye ödemeleri, Kur’an kursu öğreticilerine ek ders ücretleri, sözleşmeli öğretmenlere ek ders ücreti ve öğretim yılına hazırlık ödeneği ve Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 14’üncü maddesinde göre avukat ve dava vekillerine ödenecek vekalet ücretleri ödemeleri yapılabilecek. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.