Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

STK’lardan Kayseri’de Teröre Ortak Tepki

Toplumun farklı kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütleri, ASKON, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, TEMAD, TESK, TİM, TİSK, TÜRK-İŞ, TBB, TÜMSİAD, TÜGİAD, TÜRMOB, TÜRKİYE KAMUSEN, TÜRKONFED, TÜSİAD, TOBB ve TZOB Kayseri’de meydana gelen hain terör saldırısı sonrasında, Kayseri’ye taziye ziyaretlerinde bulundu.

Heyet adına, Kayseri Sanayi Odası’nda basın açıklaması yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, devletin terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında esi görülmemiş bir mücadele verdiğini belirtti. Vatandaşın teröre karşı tek ses, tek yürek olması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap sorulacaktır. Bu süreçte aman tuzaklara, provokasyonlara dikkat. Oyuna gelmeyelim” dedi.


“Başaramadıkça Vahşileşiyorlar”
Saldırıda şehit olan askerlere rahmet dileyen Hisarcıklıoğlu, “Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçiyor. Ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Sözde birbiri ile ilgisi olmayan PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin hepsi, aynı dönemde ülkemizi hedef alıyor” diye tepkisini gösterdi.
Terör saldırılarının, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik yapıldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Önce 15 Temmuz darbe girişimi, geçen hafta İstanbul’da polisimize, simdi Kayseri’de askerimize yapılan hain saldırı. Bu derece aşağılık ve kahpece bir hainliği dünyada çok az millet yaşamıştır. Ama başaramıyorlar, başaramadıkça vahşileşiyorlar” diye konuştu.


“Onlar polisimize, askerimize el uzattıkça bu millet polisine ve askerine daha fazla sahip çıkıyor” diyen Hisarcıklıoğlu, , birlik ve beraberlik mesajları verdi.
“Terör Örgütleri Kendilerini Satılığa Çıkarmış Katil Sürüleridir”
Hisarcıklıoğlu terör örgütlerine sert çıktı:
“Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Herkesin şunu çok iyi bilmesi lazım: Terör örgütlerinin ırkı, dini, mezhebi, ideolojisi yoktur. Terör örgütleri kendilerini satılığa çıkarmış, kendilerini efendilerine peşkeş çekmiş katil sürüleridir.”


“Ayrışmayacağız, Birleşeceğiz”
Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen TOBB Başkanı, “Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Ayrışmayacağız, birleşeceğiz. Türkiye’nin bütün kesimlerini temsil eden meslek ve sivil toplum kuruluşları olarak bizler de bunu yapıyoruz. Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi.

“Terör örgütleri ile arasına mesafe koyamayan ülkelerin, bu süreçte ne demokrasi, ne hukuk, ne de insan hakları konusunda söyleyecek sözü olamaz” şeklinde konuşan Hisarcıklıoğlu, vatanını seven herkese sabır diledi.

Heyet, memleketlerine uğurlanan şehitler için Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında düzenlenen törene katıldı. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’le de görüşen heyet, terör saldırısının meydana geldiği yere çiçek bıraktı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.