Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Sur ve İdil'de 14 Terörist Öldürüldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dört, Şırnak’ın İdil ilçesinde ise 10 olmak üzere dün 14 bölücü teröristin öldürüldüğü bildirildi. Cizre’de daha önce etkisiz hale getirilmiş ve günlerce açıkta kalan beş bölücü teröristin cesedi bulundu.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda dört bölücü terörist öldürüldü. Sur’daki operasyonlarda bugüne değin toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 223 oldu. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir şarjörü, 30 fişeği ve bir el bombası ele geçirildi.

Şırnak İdil’de devam eden operasyonda 10 bölücü terörist öldürüldü. İdil’de öldürülen toplam bölücü terörist sayısı 20’ye çıktı. İdil’de üç el telsizi, bir adet tabanca ele geçirildi, dokuz el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 38 oldu.

Şırnak Cizre’de devam eden arama faaliyetleri esnasında; üç ayrı evde, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen beş bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi (erkek) bulundu. 14 Kaleşnikof piyade tüfeği, 70 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bin 964 adet fişeği, bir adet M-16 piyade tüfeği ve iki şarjörü, 56 adet fişeği, bir adet MP-5 makineli tabanca, bir şarjörü ve 21 adet fişeği, bir adet tabanca, üç adet el yapımı patlayıcı, altı adet el bombası, iki adet dürbün, 13 adet hücum yeleği, üç adet el telsizi ele geçirildi.

Hakkâri’de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan iki, Kilis’de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu bir kişi yakalandı.

Şanlıurfa’da, bir Zagros keskin nişancı silahı, bir bomba atar (40 mm, Rus menşeli), 44 adet bomba atar mermisi, 67 adet el bombası, 66 adet el bombası fünyesi, altı adet RPG-7 R/A mühimmatı, 50 adet R/A sevk fişeği ve 700 adet elektrikli fünye ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.